Tweede golf van thuiswerken
image/svg+xml
Aura

De tweede golf van thuiswerken? Op naar het hybride werkmodel

By:

De grote tweede golf van Corona-uitbraak bleef voorlopig uit. Maar de tweede golf van thuiswerken daarentegen is alvast volop aan de gang. Zeker nu de zomervakantie achter de rug is.

“De coronacrisis betekende de echte doorbraak van thuiswerk. Terwijl in 2018 slechts 6,6 procent van de Belgen regelmatig thuis werkte, schakelden bedrijven en medewerkers in 2020 in een recordtempo over naar het digitale werkleven. Dat telewerk niet zomaar zal verdwijnen, wordt nog duidelijker nu grote bedrijven zoals Google en Telenet aankondigen dat thuiswerk nog langer de norm zal blijven.” zegt welzijnsconsultant Ann De Bisschop – ook één van de experten waar we vanuit Herculean Alliance graag mee samenwerken.

Wordt thuiswerk een tijdelijke overlevingsstrategie, een trend of kiezen bedrijven op lange termijn voor de inburgering ervan? Ann opteert voor het laatste, in combinatie met het kantoor. ‘Een hybride vorm waarbij de voordelen van thuiswerken niet verloren gaan.’

Ann geeft alvast een belangrijke tips aan leiders: laat controle los en durf vertrouwen op je medewerkers.

We zijn het er alvast helemaal mee eens. Wil je voor een hybride omgeving gaan, dan komt een employee engagement playbook zeker van pas, in combinatie met een online platform om te meten en te verbeteren. Want je wilt wel steeds op de hoogte blijven van hoe het met de collega’s gaat.

Lees Ann’s volledige blogpost over de tweede golf van thuiswerken hier.