image/svg+xml

Superondernemer in drie stappen

By:

Als ondernemer ben je vast je zaak gestart met een beeld in je achterhoofd van hoe het moet. Je kent waarschijnlijk een andere ondernemer naar wie je opkijkt, van wie je wil leren,  wiens voorbeeld je wil volgen. Iemand van wie je denkt: wow, wat die allemaal kan!

Wel, ook jij kan zo iemand worden!  Ontdek welke drie stappen van jou een superondernemer maken:

Wil jij opnieuw die drive, passie en creativiteit activeren en je doel helder stellen?

Kriebelt het om jezelf weer dat ‘on top of the world’-gevoel te bezorgen, of je in ieder geval toch alvast  ‘on top of your business’ te voelen?

Of je nu enthousiaste starter bent of doorwinterd zaakvoerder, als ondernemer zal de gedachte ‘wat doe ik mezelf toch aan’ ooit wel eens door je hoofd flitsen.

Dan hebben wij drie woorden voor jou: RESET – REFRESH – REFOCUS

Stap 1: Reset

Als je opnieuw zou mogen beginnen, wat zou je dan anders doen?

Die vraag krijgen ervaren ondernemers wel eens van starters. Het is zeker een interessant onderwerp om bij stil te staan, maar tja, geen tijd hé.

En wat als je die tijd nu wel eens zou nemen om die vraag effectief te beantwoorden?  Welke hinderende gewoontes en gedachten die niet bijdragen aan jouw doel, zou je dan ontdekken?

Stel dat je jezelf kon resetten naar een versie zonder die hindernissen, hoe anders zou je dan in je onderneming staan?

Welnu, wij geloven dat je op elk moment in staat bent om die Reset-knop te activeren!

Die reset is trouwens ook wat Superman doet wanneer hij zijn ‘journalistenpak’ afwerpt om zich niet te laten beknotten in zijn activiteiten als superheld.

Stap 2: Refresh

Dit is het moment waarop jij je ware aard ontdekt: die van Superondernemer!  Het moment waarop jij helder krijgt wat jou energie geeft en wat jouw succesformule is.

En ook dat doel zelf weer helder krijgen is belangrijk. Wat betekent een ‘succesvol bedrijf’ voor jou? Wat betekent ‘leiderschap’ voor jou en welke soort leiderschap past bij jou?

Net zoals Superman een op maat gemaakt heldenkostuum draagt  (staat hem geweldig, toch?), heb jij als leider ook een nieuwe mindset nodig om in je kracht te komen.

Zet, net als Clark Kent, dat zware brilmontuur af om je gezichtsveld te vergroten. Iets op een andere manier bekijken, een andere invalshoek vinden, werkt heel – welja –  refreshing.

Stap 3: Refocus

Goed. Je kent nu je kracht, je weet waar je voor staat en welke richting je uit wil. Maar … is de wereld wel klaar voor jou? Met andere woorden: hoe ga je het aanpakken?

Dit is het moment waarop Superman de ruimte inschiet om de wereld te overschouwen en dan – tjakka! – als een wervelwind op zijn doel afschiet.

Nu, we begrijpen dat dit als ondernemer (of als mens, tout court) wat moeilijker ligt. Op Elon Musk en Richard Branson na, kennen we geen enkele andere zaakvoerder die in staat is de ruimte in te schieten.

Dus ja, hoe lanceer je dan je dromen en doelen richting concrete acties?

De allerbelangrijkste tip: laat je niet afleiden. Hou je blik scherp op het doel gericht en weeg elke keuze hier tegenover af. Als het je doel niet dient ga er dan niet op in.

Wat denk je? Lijkt dat Superondernemerschap je wel wat? Dan is het Reset – Refresh – Refocus retreat vast iets voor jou! Drie dagen in augustus waarin we je in elk van die domeinen onderdompelen en je op originele manier tools aanreiken om jouw persoonlijk heldenverhaal vorm te geven.

Wacht niet te lang, want het aantal plaatsen is beperkt.

Ik schrijf me in en word Superondernemer

Dit artikel werd geschreven door Qlick, begeleiding, coaching en training. Qlick maakt deel uit van het Herculean ecosysteem.