Vaarwel goodbye
image/svg+xml
Herculean Alliance

Vaarwel, goodbye

By:

Ge moogt naar huis gaan. Vaarwel, goodbye! Urbanus kon het niet beter samenvatten. De show is nu afgelopen. Weliswaar een vaarwel, goodbye, maar hopelijk ook een tot ziens! Want 12 weken lang hebben deze mensen van Herculean Alliance dag in dag uit ons zitten motiveren om stappen te zetten in de professionele wereld. Iets wat van onschatbare waarde is.

Er zijn ontelbaar veel mooie herinneringen gemaakt tijdens deze stage. Te veel om op te noemen eigenlijk, maar ik zal er toch een paar vermelden. De ambiance op kantoor als Thomas de volumeknop opendraaide voor een schijf. De nerdy conversaties tussen Yves en Sverre, mijn Hercules buddy Frederik, en uiteraard Kris en Inge die elke keer weer voor dag en dauw het mooie weer maakten. En natuurlijk de stagiairs die de koffiemachine helemaal leegroofden. Maar de herinnering die mij misschien het meest gaat bij blijven is die van de pure extase bij content marketing. Het ultieme moment wanneer het bolletje van de SEO (Search Engine Optimisation) eindelijk groen wordt. Kort samengevat: het is gewoon een ongelooflijk toffe bende en SEO is om gek van te worden.

Oost west, Herculean Alliance best

Een half jaar terug in de tijd. Ik kom aan op kantoor. Ik rijd enkele keren van pure zenuwen op de verkeerde oprit en parkeer me -verkeerd- aan een kerk. Ineens zie ik Thomas naar buiten komen: “Het is hier te doen“. “Ferme binnenkomer“, dacht ik bij mezelf. Maar eens het gesprek op gang kwam, viel alle druk van mijn schouders. Ik wist dat ik hier wou werken en dat op 5 minuten tijd.

Ondertussen schuiven we verder op in de tijdlijn: februari, de eerste werkdag. 3 energieke stagiairs staan voor de deur, klaar om er aan te beginnen. Vanaf de eerste seconde werden we goed ontvangen en voelden we vertrouwen. Doorheen de 12 weken versterkte dit alleen maar. We kregen al de ondersteuning die we nodig hadden en konden ons zelf ontwikkelen in een professioneel kader.

Nu ik terugblik op deze geweldige periode, kan ik alleen maar zeggen dat Herculean Alliance de ideale plek is om je als student te ontplooien. Je krijgt alle kansen en er is altijd iemand die je kan helpen. Herculean Alliance is -zonder enige overdrijving- the place to be!

Herculean Alliance VS Corona

De coronacrisis brak uit tijdens onze stage. Een gebeurtenis die voor veel bedrijven en ook stagiairs roet in het eten gooide. Maar een Herculeaan krijg je niet zomaar klein. Al heel snel werd er beslist om van thuis uit te gaan werken. 1 stage, 2 werkervaringen.

Laten we het zo stellen: ik was persoonlijk niet de grootste fan van thuiswerken. Ik miste de toffe babbels aan het koffiemachine, het gelach en ik miste eigenlijk gewoon de groep. Toch heeft het core team ons op elk moment geholpen. Bijvoorbeeld door nieuwe manieren te vinden om te communiceren, ludieke opdrachten te verzinnen om ons scherp te houden en natuurlijk een beetje competitie creëren met een stappen challenge. Ze steunden ons door dik en dun!

Tot op de reünie

Nu onze stage op zijn einde is gekomen en we nog niet direct allemaal mogen samenkomen, is het afwachten op de reünie. Alle stagiairs en het core team teug zien, een paar pinten pakken en een goed danske placeren. Net zoals ik, kijkt iedereen daar reikhalzend naar uit. Ik beloof dat ik mijn hemd niet zal verliezen. The only way is the Herculean way!

Vaarwel goodbye! Maar hopelijk ook tot ziens…