Eerste stageweek van Yasmine
image/svg+xml
Herculean Alliance

Bedankt (en tot de volgende)!

By:

Bedankt (en tot de volgende)! Met een big smile kijk ik terug op een 8-weken durende stage bij Herculean Alliance. Blij en trots dat ik deel mocht uitmaken van dit sterke team.

Coronavirus, you didn’t get me there

Terwijl het Coronavirus een stokje wou steken voor mijn stage, deed Herculean Alliance gewoon zijn ding. Natuurlijk kon mijn stage gewoon doorgaan, daar was geen twijfel over geweest. Remote onboarding: dat hebben we nog nooit gedaan. So what? En hoewel mijn normale stage er helemaal anders zou uitgezien hebben met heel wat events op de kalender, heb ik ook nu enorm veel geleerd.

Geen evenementen? Dan maar switchen naar content creatie en distributie. Ik leerde interessante content maken, ook wanneer ik geen inspiratie had. Ik mocht ook een duurzaamheidscharter opstellen i.s.m. Voka Kamer van Koophandel, beelden en iconen ontwerpen en noem maar op. Ondertussen kan ik zeggen dat ik veel heb bijgeleerd over duurzaamheid op evenementen en dat Photoshop iets minder geheimen heeft voor me.

Wanneer het me even niet lukte, kon ik steeds terecht bij iemand. Altijd stond er wel iemand klaar om me verder te helpen of feedback te geven.

Telewerken betekent niet: geen interactie

Hoewel de virtuele onboarding zowel bij mezelf als bij het core team voor de nodige stress zorgde, bleek dit eindelijk geen probleem te zijn. De dagelijkse team huddles zorgden ervoor dat ik toch een beetje die legendarische sfeer kon opsnuiven van het team. Die dagelijkse huddle calls zorgden er ook voor dat je even kon zeggen als je niet veel te doen had, of als je niet vooruit geraakte met een taak. En niet te vergeten, we werden uitgedaagd om te bewegen mét de nodige competitie. En jawel, dat werkte. Niet alleen bij mij, maar ook bij de andere stagiairs. Toch altijd proberen om die 10.000 stappen per dag te zetten: het lukte beter dan ik zelf had had gedacht.

Een stage om nooit te vergeten. Behalve de toch wel uitzonderlijke Covid-19 werkomstandigheden, zal ook het “blije bakkes” dat het team uitstraalt me altijd bij blijven.

Bedankt en tot de volgende, Herculeans!