leerrijke stage
image/svg+xml
Herculean Alliance

Mijn stage: een terugblik

By:

Terugblikken op een leerrijke, bijzondere stage. Mijn stage zit er op. Gedurende acht weken liep ik stage bij Herculean Alliance. Het was een eer om deel uit te maken van zo een geweldig team. Vandaag kan ik terugblikken op een leerrijke en bijzondere stage.

Wat heb ik geleerd?

In één woord: veel. Ik ben heel blij dat ik voor Herculean Alliance heb gekozen omwille van het leerrijke parcours dat ik heb mogen doorlopen. Ik ben super dankbaar dat mijn stage kon doorgaan ondanks het coronagebeuren. Ook vanop afstand was het bijzonder aangenaam samenwerken. Het belangrijkste dat ik heb onthouden is het belang van communicatie. Telewerken vormde eigenlijk geen probleem, omdat ze bij Herculean Alliance veel energie steken in intern communiceren. De daily team huddles om 9 u. ’s morgens waren de ideale manier om in contact te blijven en de focus te behouden.

In het begin van mijn stage had ik geen idee wat SEO betekende. Search Engine Optimisation, dus. Cruciaal in content marketing. Na 8 weken kan ik toch wel zeggen dat ik het onder de knie heb om de SEO in teksten op groen te krijgen. Ik kan ondertussen wat werken met WordPress. Voor de creatieve opdrachten werd Canva mijn beste vriend. Je kan er zoveel mee: Instagram stories, infographics, logo’s, …   

Een stageplek die ik zou aanraden

Bij Herculean Alliance voelde ik me meteen welkom. Je hebt als stagiaire echt het gevoel dat je “part of the team” bent. Dat gaf me extra motivatie. Ik kreeg heel wat verantwoordelijkheid en vertrouwen. Het is leuk om te weten dat je werk geapprecieerd wordt. Ik kon ook altijd met mijn vragen terecht bij iemand van het team. Daarom zou ik deze stageplek zeker aanraden aan andere stagiairs!

Working @ home

Het telewerken heeft zijn voor – en nadelen. Ik heb beiden ontdekt tijdens mijn stage. Zo vond ik het wel gemakkelijk om niet elke dag te moeten pendelen naar Mechelen met de trein. Het enige dat ik moest doen, was me verplaatsen van mijn bed naar mijn bureau. Lekker efficiënt dus. Uiteraard heb ik voldoende bewogen door elke dag een wandeling te maken, wat ten zeerste door de collega’s werd aanbevolen! Langs de andere kant vond ik het wel jammer dat ik nooit op kantoor ben geweest en dat ik het team amper in levende lijve heb leren kennen.

Bedankt voor de toffe ervaring

Ik moet zeggen: die acht weken zijn echt voorbijgevlogen. Ik had niet verwacht dat het zo snel ging gaan. Een afscheid doe je normaal gezien met een feestje. Zeker als je Herculeaan bent. Ik kan niet wachten op het beloofde afscheidsfeestje voor alle stagiairs!

Herculeaantjes: ik wil jullie hartelijk bedanken voor de toffe ervaring. Ik ga jullie missen. Echt wel.

BEDANKT en tot ziens!