Bedankt voor de buitengewone, leerrijke en toffe ervaring!
image/svg+xml
Aura

Bedankt voor de buitengewone, leerrijke en toffe ervaring!

By:

Bedankt voor de buitengewone, leerrijke en toffe ervaring! Vandaag sluit ik mijn 10-weekse stage bij Herculean Alliance af. Het was een waar genoegen om stage te lopen bij dit fantastische bedrijf. Het was een buitengewone, leerrijke en toffe ervaring die me voor eeuwig zal bijblijven/ die ik nooit meer zal vergeten.

Herculean Alliance de juiste keuze als stageplek?

Vijf maanden geleden ging ik op zoek naar een ‘op mijn lijf geschreven’ stageplaats die mijn driejarige loopbaan als Marketing student zou afsluiten. Aan de start van deze zoektocht leek het alvast geen eenvoudige opdracht om een stageplek te zoeken én te vinden in een uitgebreid aanbod aan bedrijven. “Hoe vind ik het bedrijf dat echt bij mij past?”, was een vraag die steeds door mijn hoofd spookte.

Wel, ik kan alvast verklappen dat ik onmiddellijk heel veel geluk heb gehad! Boordevol enthousiasme kwam ik buiten van mijn ‘sollicitatie’ stagegesprek. Mijn eerste indruk van Herculean Alliance was zó positief, dat ik meteen mijn zoektocht staakte en mijn keuze vastlegde -en dat is niet overdreven. Het was meteen zonneklaar: dit ging mijn ideale stageplek zijn. En gelijk had ik. De positieve indruk die ik vanaf de eerste seconde voelde, zette zich voort tijdens mijn 10-weekse stage. Meer nog, het werd elke dag sterker en sterker. Herculean Alliance is een fantastisch bedrijf waarvan ik trots deel heb kunnen uitmaken.

Employee Engagement

Vanaf de eerste dag voelde ik me direct thuis in het bedrijf. Iedereen binnen de organisatie was zeer vriendelijk en er hing een hechte, familiale sfeer. Deze sfeer is nooit meer weggegaan. Employee Engagement specialisten zijn het dus echt wel :). Al in de eerste week voelde ik dat het bedrijf vertrouwen had in mij. Ik kreeg verschillende taken en opdrachten die toch wel wat verantwoordelijkheden met zich meebrachten. Dat vertrouwen, de vrijheid en de uitdagingen die deze stageplek mij bood, maakten dat ik verschillende dingen kon bijleren en ontdekken. Dankzij de kansen en verantwoordelijkheden die ik heb gekregen binnen de organisatie, zijn mijn kwaliteiten als persoon en werknemer er sterk op vooruit gegaan.

Tijdens de uitwerking van de verschillende taken en opdrachten, kon ik steeds beroep doen op een van de collega’s (want dat zijn we wel allemaal). Iedereen stond klaar om een handje toe te steken, me verder te helpen, me te verbeteren waar nodig, maar vooral om positieve en opbouwende feedback te geven. Mijn ouders en grootouders zeggen vaak “al doende leer je” en wat heb ik tijdens deze 10 weken enorm veel geleerd! Herculean Alliance heeft mijn kennis sterk uitgebreid op een zeer positieve manier.

Corona of niet, een Herculeaan krijg je niet klein

Ik was nog maar net twee weken aan bood in de Vleeshalle in Mechelen, toen het covid-19 virus er een stokje voor kwam steken. Vanaf dan werden werden we verplicht om van thuis uit te werken. Nooit had ik verwacht dat ik mijn in twee andere settings zou moeten doen. Het was me een hele ervaring, aangezien zowel de stage in Mechelen als de stage van thuis uit compleet nieuw voor mij waren. Beiden kenden ze een iets afwachtende start, maar dankzij alle hulp en begeleiding binnen het team geraakte ik zeer snel op gang.

De Coronacrisis was toch wel een kleine domper op mijn stage-ervaring. De sfeer op locatie en in de organisatie maakten het net zo geweldig. Tussen alle inspanningen door hadden we tijd om gezellig een pauze te nemen en te lunchen met z’n allen. Lang hoefde ik niet te treuren. Al snel bleek dat deze camaraderie zich gewoon verplaatste naar het telewerken -op een andere manier weliswaar. Tijdens de dagelijkse team huddles zagen we elkaar weer en bleef de sfeer opperbest. Er werd gelachen, er werden challenges bedacht binnen het team… Dankzij dit buitengewone, krachtige team kreeg ik ook tijdens de hele Covid-19 periode pakken energie.  

Tot op de reünie!

Jammer genoeg kan ik mijn stage niet afsluiten samen met het hele team. Gelukkig hebben de founders me plechtig beloofd om na de Coronacrisis een reünie te houden met de hele groep, zodat we toch met alle stagiairs een waardig Herculeaans afscheid kunnen krijgen. Tot op de reünie allemaal, ik heb er al zin in!

Merci!