Wordt het mondmasker “de nieuwe sjacoche”?
image/svg+xml
Arena

Wordt het mondmasker “de nieuwe sacoche”?

By:

Wordt het mondmasker “de nieuwe sacoche”? De nieuwste fashiontrend van 2020 kan wel eens het mondmasker worden. Heel wat celebrities worden ermee gespot en er wordt ook heel wat over gepost op sociale media. Of het echt op langere termijn een modetrend zal worden of eerder een tijdelijke hype, is nog niet duidelijk. Modehuizen zoals Prada en Chanel zijn nu al bezig met het produceren van hippe en stijlvolle mondmaskers. Binnenkort kopen we allemaal een hip mondmasker die past bij onze outfit en uiteraard: bij onze handtas en schoenen.

Marc – en Maggie mondmaskers

Heb je deze al zien passeren? Er bestaan zelfs al mondmaskers met de gezichten van Marc van Ranst en Maggie De Block. Een beetje humor kan dan ook geen kwaad in deze tijden. Ze werden ontworpen door de organisatie Plein Publiek in Antwerpen. De opbrengst schenken ze aan een goed doel.

Van gebruiksproduct naar accessoire

Laten we even wel wezen. In de eerste plaats dient mondmasker om jezelf te beschermen tegen virussen. We zullen ons alvast niet mengen in de discussie over de minimale vereisten waar deze maskers aan moeten voldoen. Maar het zit in onze menselijke aard om van de nood een deugd te maken en hier creatief mee om te springen. De kans zit er wel in dat de functie zal verschuiven van een puur gebruiksproduct naar een modeaccessoire. Je zal in de toekomst je identiteit kunnen uitdrukken aan de hand van het mondmasker dat je draagt, net zoals bij een handtas. Dan zal je misschien naar de winkel gaan om een mondmasker te kopen als matching accessoire om je outfit compleet te maken.

De nieuwe realiteit

Wordt het mondmasker “de nieuwe sacoche”? We vermoeden dat dit de nieuwe realiteit zal worden. Vanaf 4 mei zijn we verplicht om een mondmasker te dragen op het openbaar vervoer vanaf 12 jaar. Ook bij beroepen waar de afstand niet behouden kan worden, ben je verplicht om een mondmasker te dragen. Dat werd aangekondigd tijdens de Nationale Veiligheidsraad van 24 april. De mondmaskers zullen niet weg te denken zijn uit ons dagelijkse leven.

Ondertussen is ook Think Pink volop bezig met het produceren van mondmaskers. Wil je mee zijn met de fashion trend en Think Pink steunen in hun strijd tegen borstkanker? Bestel dan hier je mondmaskers!