Eerste stageweek van Yasmine
image/svg+xml
Herculean Alliance

Mijn eerste stageweek en dat tijdens corona

By:

Mijn eerste stageweek en dat tijdens corona. Ik ben Yasmine Swinnens, derdejaarsstudente event- en projectmanagement aan Karel de Grote hogeschool in Antwerpen. Ik ben de laatste stagiaire in de lijn dit schooljaar en begon mijn stage dan ook pas begin april. Ja inderdaad, begin april, in volledige lockdown. In deze blog vertel ik je over hoe ik mijn eerste week heb beleefd bij Herculean Alliance.

Van Antwerpen naar Mechelen, of toch maar thuis

Tijdens mijn stagezoektocht was ik op zoek naar kleine of middelgrote bedrijven in de buurt. Ik was het drie jaar lang pendelen beu en wou graag dat mijn stage in de buurt was. Toen mijn vriend me vertelde dat zijn achterburen o.a. evenementen organiseren, was ik verrast. Ik had nog nooit gehoord van Herculean Alliance. Na wat opzoekingswerk besloot ik dan een mail te sturen. Enkele dagen later ging ik al op gesprek met Thomas. Na dat gesprek was ik overtuigd de ideale stageplaats gevonden te hebben en wandelde ik vol enthousiasme weer buiten. En nu zit ik hier, weliswaar achter mijn eigen bureau thuis, nog steeds vol enthousiasme voor de komende weken van mijn stage.

De eerste dag

Een week voor mijn effectieve stage had ik een intake dag samen met Eva, die toen haar stage begon. Voor die maandagochtend effectief aanbrak had ik me al verschillende vragen gesteld, zoals: “Hoe gaat dat in zijn werk, dat telewerken? Zal er wel genoeg te doen zijn? Hoe werken ze eigenlijk juist?”

Maandagochtend ging ik dan om 9 uur voor mijn computer zitten, meer nieuwsgierig dan echt zenuwachtig. In de eerste teamcall werden we dan verwelkomd door het hele team en mochten we al wat kennismaken met de manier van werken. Daarna kregen we nog een uitleg van Yves en Thomas over hoe Herculean Alliance juist werkt, waarom en wat de doelen zijn. Tijdens die tweede call werd er ons dan ook nog eens op het hart geduwd dat we niet bang hoefden te zijn om Thomas te overladen met vragen.

Herculean Alliance, die zetten toch in op employee engagement?

Absoluut! Zelfs in periodes van telewerken. Zeker in periodes van telewerken

Vanaf het eerste moment werd ik mee op de gehele communicatie gezet van Pink Ladies Games en kreeg ik ook mijn eigen project. Er werd gekeken dat ik me niet zou vervelen tijdens het telewerken. Thomas vroeg me dan ook regelmatig of het lukte en hoe ik me voelde. Van mijn medestagiairs kreeg ik ook tips over efficiënt telewerken. Ook zij helpen me graag verder als ik iets niet weet.

Ik kijk dan ook uit naar de komende weken van mijn stage en heb heel veel goesting om er vollen bak voor te gaan. En stiekem hoop ik om toch ook nog even vanuit kantoor te werken. Gewoon, voor de gezelligheid.