Vaarwel goodbye
image/svg+xml
Herculean Alliance

Herculean Alliance: the place to be

By:

Herculean Alliance, the place to be -althans als je ’t mij vraagt! Ik ben Elias Cleynen, derdejaars student bedrijfsmanagement marketing aan de UCLL. De komende 12 weken sta ik voor misschien wel de grootste uitdaging in mijn schoolcarrière: een stage. En ik heb er zin in! In deze blog lees je alles over mijn eerste ervaringen in de corporate wereld.

The journey to be a Herculean

Net zoals Jarne, ben ik viamedestudent Lennert bij Herculean Alliance terecht gekomen. Hij vertelde me vol enthousiasme over hoe het bedrijf in elkaar zit, wat ze proberen te bereiken en hoe het zat met hun werksfeer. Mooie praatjes dacht ik bij mezelf. Maar toch gebeten door nieuwsgierigheid en hoop besloot ik ook mijn cv door te sturen. Een paar dagen later had ik een gesprek met Thomas en sindsdien ben ik een Herculeaan in hart en nieren. Ik kon me perfect identificeren met de values, ways of working en bedrijfscultuur, dit alles zorgde ervoor dat ik heel hard uitkeek naar mijn eerste week.

Work hard, play hard

Samen met mijn 2 medestudenten kwam ik de eerste dag aan in de Vleeshalle met een meer dan gezonde portie stress. Na een korte briefing waarin we insights kregen in de doelstellingen van het bedrijf, de manier van werken en hun verwachtingen van ons, vlogen we er meteen in. Het werd snel duidelijk dat hier niet getreuzeld werd, een werkelijke survival of the fittest -om het een beetje overdreven te stellen. Het team liet ons alvast weten dat er fouten gemaakt mochten worden. En dat ancien Viktor zonder twijfel de zondebok (of -pardon my French- pispaal) zou blijven. Dit wees er op dat de Herculeanen leven naar hun leuze ‘work hard, play hard’ .

It’s all about ownership

De eerste dagen werden we ingewerkt in het bedrijf: we leerden verschillende skills aan, gaande van content schrijven tot computerprogramma’s en operations en werden up-to-speed gebracht over de huidige stand van zaken. Indien we met vragen of problemen zaten, konden en kunnen we nog altijd terecht bij Thomas, onze stagebegeleider. Van de woorden ‘als het niet lukt, kom het dan maar gewoon vragen’, heeft hij nog veel nachtmerries gehad, vermoeden we. Want de rij aan zijn bureau was vaak langer dan die aan de supermarkt in Coronatijden.

Op het einde van de week werd het duidelijk dat we echt wel terechtgekomen waren bij employee engagement specialists. Yves, Inge en Kris gaven ons hun volle vertrouwen en wezen iedereen een business unit toe. Momenteel run ik samen met Frederik Hercules Trophy. Een zwaar, maar zeer leerrijk project waar ik mij ongelooflijk graag voor engageer. De woorden van Yves: “Take ownership of your business, mannen” bleven ons bij. We proberen het dag in, dag uit toe te passen. Kortom: een geweldige eerste week als stagiair!

Ons mama

Ons mama zei vroeger altijd dat ik een ‘Curieuzeneuzemosterdpot’ was, en dat dat me wel eens problemen zou opbrengen. Awel mama, ik ben blij dat ik een ‘Curieuzeneuzemosterdpot’ ben, want dat heeft met hier gebracht!