Brain food jicama
image/svg+xml
Herculean Alliance

Brain food voor meer concentratie (deel 2)

By:

Brain foods die jou helpen om te concentreren. In onze vorige post deelden we de 10 beste voedingstips om de concentratie verhogen. In dit tweede deel voegen we er nog eens 8 aan toe.

11. Spinazie

Bladgroenten, zoals spinazie, hebben bevorderende voedingsstoffen voor de hersenen, zoals luteïne, foliumzuur en vitamine K. Onderzoek toont aan dat deze stoffen kunnen helpen om de achteruitgang van de hersenen en dementie tegen te gaan. Spinazie bevat ook hogere gehaltes aan vitamine C tegenover andere bladgroenten. Hier haal je ook andere gezondheidsvoordelen uit, zoals vb. sterkere nagels en een beter immuunsysteem.

12. Avocado’s

Avocado’s zijn populairder dan ooit. Je komt ze tegenwoordig in heel wat trendy recepten tegen. Maar wat je misschien niet wist, is dat avocado’s een extreem hoog vetgehalte hebben. Het positieve is dat dit verzadigde vetten zijn die bijdragen aan een gezonde bloedcirculatie, waardoor de kwaliteit en kwantiteit van de bloedstroom naar onze hersenen wordt verbeterd. Ze zijn vergelijkbaar met bosbessen in hun omega-3 vetzuurgehalte en andere voordelen voor je lichaam.

13. Jicama

Jicama is een fruitsoort die qua uiterlijk op een aardappel lijkt, maar naar een appel smaakt. Het bevat verschillende vitaminen en voedingsstoffen die nodig zijn voor het behoud van sterke hersenactiviteiten, zoals het aanmaken van foliumzuur en vitamine C & E. Het bevat ook hoge niveaus van anti-oxidanten die helpen om onze hersens jong te houden en het geheugen te stimuleren.

14. Broccoli

Mensen die op een regelmatige basis broccoli eten, presteren consequent beter bij geheugentests dan hun niet-broccoli-etende tegenhangers. Dit komt omdat deze kruisbloemige groente vitamine K en choline bevat, 2 ingrediënten die gekoppeld zijn aan een beter vermogen om kennis op te doen en een beter geheugen.

15. Boerenkool

Boerenkool: dat klinkt niet bepaald spannend. Maar wat boerenkool tot een geweldige groente maakt, is het hoge eiwitgehalte, dat door de meeste groenten niet wordt geëvenaard. Naast het feit dat het bevorderend is voor onze huid en nagels, helpt boerenkool ook bij de algemene prestaties van de hersenen. Wat boerenkool zo goed maakt voor onze hersenen, is het gehalte aan ijzer, foliumzuur en vitamine B6.

16. Asperges

Aspergestengels bevatten hoge gehaltes aan foliumzuur die helpen bij het voorkomen van kanker, maar ook bij de behandeling van bloedarmoede. Asperges kunnen dus de bloedsomloop verbeteren waardoor de hoeveelheid en de kwaliteit van de zuurstof die in onze hersenen terechtkomt toeneemt en zowel op korte als op lange termijn het vermogen om kennis op te doen verbeterd.

17. Rode bieten

Bieten kunnen met slechts een paar gram per maaltijd voldoen aan een aantal van uw dagelijkse dieet- en voedingsbehoeften. Het belangrijkste gezondheidsvoordeel van bieten is hun vermogen om de bloedcirculatie te verbeteren. Een betere bloedsomloop vertaalt zich in meer zuurstof in de hersenen, waardoor het geheugen en de hersenfunctionaliteit een extra impuls krijgen.

18. Sinaasappels

Met slechts 1 sinaasappel van gemiddelde grootte kan je al aan je dagelijkse voedingsbehoefte aan vitamine C voorzien. Dit vitamine Cgehalte werkt als een antioxidant en voorkomt mentale achteruitgang naarmate we ouder worden. Verschillende testen tonen aan dat mensen die meer sinaasappels eten (of vers geperst appelsiensap drinken) lagere niveaus hebben van vrije radicalen. Dit zijn agressieve stoffen die in sommige gevallen schade kunnen veroorzaken aan cellen en weefsels. Dit leidt tot een versterking van het hersengebruik en een lager risico voor het oplopen van dementie of Alzheimer.

Dat waren 8 brain foods die jou helpen om te concentreren. Meer weten over gezonde voeding? Lees onze andere blogs over dit onderwerp.

Bron: Fit and Nutrition.com