Mijn allerlaatste blog bij Herculean Alliance
image/svg+xml
Herculean Alliance

Goodbye, farewell. Mijn stage bij Herculean Alliance.

By:

Mijn allerlaatste blog voor Herculean Alliance.Je gaat veel leren uit je stage.” Een zin die elke student om de haverklap naar zijn hoofd krijgt geslingerd voor zijn stage begint. Het is een cliché. Maar een cliché zou geen cliché zijn, als het nagel op de kop zou zijn. U voelt het al aankomen: ook ik heb veel geleerd uit mijn stage.

Al doende leert men. Nog zo’n cliché. Ik heb de meest uiteenlopende zaken gedaan, en zodoende veel geleerd. Ik kreeg veel vertrouwen, en dat zorgde automatisch bij mij voor meer motivatie. Naast praktische vaardigheden, zoals WordPress, social media, content creëren,… heb ik ook geleerd hoe een team functioneert. Herculean Alliance is niet zomaar groep collega’s, maar een (h)echt team dat samenwerkt. Geen toeval voor een Employee Engagement specialist.

Mijn laatste to-do meeting maandagochtend was het moment waarop ik merkte dat ik eigenlijk niet weg wou. De andere stagiairs kregen projecten waar ze zich op kunnen richten voor de komende maanden, in tegenstelling tot mezelf. Hoe dan ook, vond ik het frustrerend om te zien dat ik niet verder kon timmeren aan de weg naar de Pink Ladies Games of de Hercules Trophy. Toen pas besefte ik dat mijn stage ten einde liep, zonder dat ik het goed en wel besefte.

Mijn allerlaatste blog bij Herculean Alliance

En toen kwam het coronavirus. Op donderdag, mijn voorlaatste dag, werd beslist dat vanaf dan iedereen thuis zou werken. Dat betekende: geen laatste afterwork drink met mijn collega’s op vrijdagavond. Gelukkig hebben we die drink met 24 uur vervroegd. Alleen een beetje zonde van de 3 taarten, de 4 danseressen en 2 acrobaten die ik had voorzien als afscheid…

De afgelopen 6 weken zijn voorbijgevlogen. Bij aanvang vond ik het niet erg dat ik maar 6 weken in een bedrijf stage hoefde te lopen. Maar nu mijn stage afgelopen is, besef ik dat 6 weken veel te weinig is. Kris heeft me er voor gewaarschuwd, ik ben in een zwart gat gevallen.

Voor mij was het een bijzonder gesmaakte stage. Herculean Alliance was de best mogelijk stageplek voor mij, met veel vertrouwen en steun. De open mindset gaf me alvast veel zin om mijn eerste stappen te zetten binnen de bedrijfswereld. Ik ga het moment van blijdschap missen als mijn SEO groen werd. Ik ga de mini-adrenaline rush missen als ik iets online plaatste. Zelfs de honderden flauwe mopjes over mijn favoriete voetbalploeg ga ik missen. Maar vooral, ik ga even moeten afkicken van de lekker Ross koffie, vrees ik.

Het was me een eer en genoegen om Herculean Alliance te mogen vertegenwoordigen en deel uit te maken van dit epische team. Intern Engagement, they know what they are talking about.