Conny Vandendriessche
image/svg+xml
Aura

Conny Vandendriessche wordt voorzitster van Employee Engagement Awards

By:

Conny Vandendriessche wordt de voorzitster van de Employee Engagement Awards. Op 26 maart start de “Call for cases” en op 25 juni worden de awards georganiseerd.

Samen met partners als Tobania, Duval Union, Branded.Careers, SocialSeeder, #ZigZagHR, Nespresso, Made With Love en Microsoft organiseert Herculean Alliance de Employee Engagement Awards op 25 juni.

Engagement in tijden van Corona

In het licht van Corona krijgen de Employee Engagement Awards een extra dimensie. We gaan niet enkel op zoek naar verhalen van organisaties die aantonen hoe ze inzetten op Employee Engagement. Er is ook specifieke aandacht voor de manier waarop bedrijven reageren op prangende vraagstukken rond het in stand houden van de connectie, cultuur en engagement. Dit terwijl het Coronavirus in alle hevigheid woedt. Een sterke cultuur en betrokkenheid van medewerkers zullen -zelfs bij technische werkloosheid- immers bepalend zijn in de overlevingsstrategie.

De voorbije maanden ging ons leadership team op zoek naar een straffe jury voor de Employee Engagement Awards“, zegt Inge Van Belle, co-founder van Herculean Alliance. “Vanuit de markt kwam het signaal dat een frisse wind nodig is. Ook de jury kon niet alledaags zijn. Conny stond als absolute nummer 1 van mijn lijstje en ik ben dan ook trots dat ze onmiddellijk enthousiast was om voorzitter te worden.”

Vrouwelijk ondernemerschap

Ooit startte Conny met Accent Jobs die de basis vormde voor The House of HR. Deze holding bestaat uit diverse bedrijven die gespecialiseerd zijn in uitzendarbeid & outscouring. Onder deze groep zitten o.a. de volgende bedrijven: Accent Jobs, Covebo, Abylsen, Continu, Zaquensis, GRITT, Logi-technic, Timepartner, Vialegis, Nowjobs & Redmore.

Na een intense carrière van 20 jaar was het tijd voor een volgende stap. De Franse private equity partij Naxicap vervoegde in 2012 The House of HR, waarna een sterke focus op internationalisatie & groei werd gelegd. Op dat moment gaf Conny haar operationele taak als CEO door aan een externe CEO. Vandaag is het bedrijf in de goede handen van Rika Coppens. Zelf bleef ze actief als board member van de Raad van Bestuur van de House of HR.

Ondernemen werkt verslavend voor Conny en daarom startte ze met een tweede passie, “Stella P. – Building Better Boards”​. Stella Polaris staat letterlijk voor de Poolster. Het vormt een baken van vertrouwen en geeft richting. “Dit is net wat we willen realiseren binnen de verschillende bedrijven waarvoor we met Stella P. op zoek gaan naar de juiste externe bestuurder met de juiste expertise. Wij geloven in rotatie, verjonging, complementariteit en diversiteit in boards.

Conny zetelt in een aantal boards zoals bij Orac, Televic, JBC & De Rocker Logistics waar ze haar groeigenen optimaal inzet.

Haar derde passie is jonge start-ups en ondernemers wegwijs maken in de complexe maar boeiende wereld van ondernemen. Zo is Conny al een aantal jaar actief als mentor binnen De Birdhouse.

Tijdens haar diverse ervaringen in de bedrijfswereld werd Conny steeds vaker duidelijk dat er veel competente bedrijven bestaan waarbij een dame aan het hoofd staat. Té vaak merkte ze dat deze bedrijven niet op de radar terechtkomen van investeerders, financiële partijen als vc’s of private equity. Dit was meteen de aanzet om samen met een enthousiaste groep vrouwelijke onderneemsters We Are Jane op te richten, een fonds ván (voornamelijk) dames vóór dames. Het fonds ondersteunt bedrijven waar vrouwelijk leiderschap prominent aanwezig is, met een eerste bewezen track record, klaar voor de grote stap vooruit. Het fonds steunt hen financieel én vooral ook met veel (vrouwelijke) expertise.

Andere juryleden

Ook de andere juryleden hebben een prachtig professioneel parcours afgelegd. Heel wat enthousiaste specialisten uit diverse sectoren dienden zich aan. Onze taak bestond erin om een beperkt aantal juryleden te selecteren waarvan we denken dat ze complementair zijn op het gebied van medewerkersbetrokkenheid. We zijn alvast bijzonder tevreden over het resultaat en kondigen de andere juryleden zeer binnenkort aan.

Een frisse wind

Met de Employee Engagement Awards willen we een frisse wind laten waaien door het HR landschap, ook in tijden van Corona. Dagelijks komen we in aanraking met prachtige verhalen tegen die het daglicht niet zien. Dat vonden we een gemiste kans en blijkbaar staan we daar niet alleen. Wat willen we dan anders doen?

  • Een jury met experten die cases beoordeelt. Geen populariteitswedstrijd dus. Los van commerciële belangen.
  • Het gaat niet over “de meest geëngageerde organisatie”, maar over verhalen van passie en progressie. We willen bedrijfsleiders en HR professionals een hart onder de riem steken om betrokkenheid in te zetten als troef in volle Coronacrisis. Onze insteek is om feedback te krijgen en te delen van en met experten.
  • Gratis inschrijven zonder zware investering qua tijd en energie. De bedoeling moet zijn om het bestaande programma voor te stellen. Schaamte over het huidige engagementsniveau is niet nodig. Vooral niet als u weet dat 87% van de werknemers zich momenteel niet geëngageerd voelt.
  • Het ultieme doel van deze Awards is om best practices te delen. De enquête over de impact van de Coronacrisis op de samenwerking en betrokkenheid biedt een belangrijke bron waar we als community hopen uit te leren.
  • Veel Awards zijn nogal saai. Wie Herculean Alliance kent, weet dat we net het tegenovergestelde zullen doen. No nonsense, maximale beleving en een heerlijk feestje met catering van sterrenchef Centpourcent. We organiseren zelfs het wereldkampioenschap CxO pétanque tijdens het aperitiefmoment.