Corona: een moment that matters.
image/svg+xml
Arena

Corona: een moment that matters

By:

Corona: een moment that matters. De COVID-19 situatie evolueert momenteel snel en ons team houdt voortdurend de vinger aan de pols. Onze gedachten zijn bij iedereen die mogelijks getroffen kan zijn door het virus.

Wat is op dit moment de impact op onze bestaande initiatieven of evenementen?

1. Hercules Trophy en Pink Ladies Games in juni

Hercules Trophy van 26, 27, 28 juni en Pink Ladies Games van 28 juni in Mechelen. Zoals het er nu naar uitziet en op basis van de informatie die we tot nu toe voorhanden hebben, is het onze intentie om deze evenementen te laten doorgaan zoals gepland.

We volgen uiteraard de situatie op de voet, samen met onze partners en de bredere eventindustrie, om een veilige en succesvolle editie neer te zetten. Indien nodig, is er ook een plan B voorzien na de zomer. Indien we deze stap moeten zetten, zullen we hier niet licht overgaan en laten we u dit niet later weten dan op 30 april. Het is alvast onze hoop om er een onvergetelijk evenement van te maken, na een periode die niemand van ons licht zal vergeten. We voorzien regelmatige updates in de komende weken. Mocht u echter een specifieke vraag hebben, aarzel dan vooral niet om ons te contacteren op info@herculeanalliance.com.

In de aanloop naar onze evenementen zetten we meer dan ooit in op online challenges die de deelnemers vanop op elke locatie met hun teamgenoten kunnen doen. Het is alvast de bedoeling dat deze online gamification de telewerkers dichter bij elkaar brengt, de mogelijke vereenzaming tegengaat en een extra boost kan geven aan hun humeur. Drie aspecten die een belangrijke impact zullen hebben op de productiviteit van thuiswerkers.

2. Employee Engagement Awards op 25 juni

De Employee Engagement Awards van 25 juni verkeren in dezelfde situatie. Ook de Awards gaan totnogtoe door zoals gepland. Het kick-off evenement van 26 maart zal echter niet doorgaan, om mogelijke gezondheidsrisico’s in te perken. De aanwezigen worden hiervan persoonlijk op de hoogte gebracht.

De jury van de Engagement Awards wordt nog steeds voorgesteld op 26 maart. Dit is eveneens het moment om de Call for cases te lanceren. Alleen wordt dit nu een online gebeuren -een beslissing die ook voor andere events, workshops of trainingen steeds meer realiteit zal worden.

Het bestaande concept van authentieke verhalen rond engagement blijft bestaan. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk best practices naar boven te brengen -in plaats van er een wedstrijd van te maken. We voegen er een extra dimensie aan toe en zijn alvast benieuwd naar hoe organisaties in de komende weken zullen omgaan met medewerkersbetrokkenheid vanop afstand. We ondersteunen waar nodig met advies.

3. Privé events tot de zomer

Alle privé events (teambuildings, familiedagen, bedrijfsevents) worden case by case besproken met onze klanten en verschoven waar nodig. We gaan op zoek naar extra capaciteit in het najaar.

4. Hercules Trophy, Pink Ladies Games en privé events in het najaar

Momenteel worden deze initiatieven niet geïmpacteerd.

Betrokkenheid in een VUCA wereld

“In a VUCA world, employee engagement is the number one priority”. Dat is wat we bij Herculean Alliance al een tijdje prediken. Laat nu net COVID-19 daar het voorbeeld van zijn. VUCA staat voor Volatile, Uncertain, Complex, Ambiguous. Mensen die zich betrokken voelen, zijn wendbaar, gaan de extra mile, zijn anti-fragiel… Ze kunnen beter moeilijke obstakels overwinnen, en er zelfs sterker uitkomen. We hopen van harte dat veel mensen en bedrijven dit moment that matters gebruiken om die mindset aan te kweken. Nu is het moment.

Hoe heeft ons eigen team 12 maart beleefd?

Gisteren spendeerden we bijna een hele dag samen met onze mensen. Van bestuurders tot stagiairs. Open communicatie over de situatie is cruciaal. Goed luisteren naar alles wat leeft. Ja, zelfs wat er leeft bij jonge stagiairs die nog maar net begonnen zijn.

Het gemaakte plan in de prullenbak gooien en direct opnieuw beginnen. Alle ballast overboord. Terug naar de essentie. Dat moet kunnen en doen we bijna elke kwartaal. Het vraagt leiderschap van iedereen. Samen creatief zijn en luisteren naar de input van verschillende generaties. Een nieuw plan schrijven dat opnieuw WOW is, dat ons hoger doet springen, is cruciaal om een team te verbinden. De manier van samenwerken finetunen. 100% telewerken ipv 50%. Wie doet wat wanneer en hoe. Onmiddellijk in actie schieten na een goede nachtrust. Mensen responsabiliseren. Cheering each other to victory, is net nu het belangrijkst. Het zal voor de meesten onder ons de komende weken loodzwaar worden. Het is op dat moment dat schouderklopjes werken. Het werkt bevrijdend en het versterkt je team drastisch.

Samen een “moment that matters” aanpakken en overleven werkt. Teams die dat overleven, evolueren naar een “footprint cultuur“, het summum in ons cultuur maturiteitsmodel. Teamgenoten worden positief ontevreden, nederig, leren continu bij en beschikken over een growth mindset. Kortom alles waar een leider van droomt.

We wensen u en uw organisatie de nodige energie en positieve ingesteldheid en houden u op de hoogte.