Wat een eerste week, wat een team!
image/svg+xml
Herculean Alliance

Wat een eerste week, wat een team!

By:

Wat een eerste week, wat een team! Mijn naam is Lennert Meuris, derdejaars student Marketing (afstudeerrichting Marketing) aan de UCLL in Leuven. Vorige week ging mijn 10 weken durende stage bij Herculean Alliance van start. Mijn stage is dus de laatste fase van mijn schoolcarrière in Marketing. In deze blog ga ik jullie vertellen over mijn keuze voor Herculean en het verloop van mijn eerste week.

Waarom juist Herculean?

Eerst en vooral koos ik ervoor stage te lopen en werkervaring op te doen in plaats van een project van UCLL uit te werken. Daar zit je dan, voor je computer, te scrollen in een lijst met honderden stageplaatsen. Hoe kies je nu die ene, op je lijf geschreven, stageplek? Ik ging op zoek naar een sterk bedrijf met een klein, hecht team. Dit met het oog op een persoonlijkere aanpak, open communicatie en een sterke begeleiding. Niet alleen ging ik op zoek naar kleinere bedrijven, maar eveneens naar bedrijven/sectoren die mij sterk interesseerden. Tijdens mijn zoektocht sprong Herculean Alliance meteen in het oog. Om het zekere voor het onzekere te nemen, contacteerde ik toch meerdere bedrijven om op gesprek te gaan. Mijn eerste gesprek was echter met Thomas van Herculean. Van de eerste seconde was ik mee met de visie en de ‘vibe’ van het bedrijf. Diezelfde week had ik nog een gesprek met een tweede bedrijf, maar Herculean had mijn interesse volledig geprikkeld en bleef door mijn hoofd spoken. Er was geen twijfel meer mogelijk, mijn ideale stageplaats lag bij Herculean Alliance.

Maandag 2 maart, een dag dat ik niet snel zal vergeten.

Met klamme handen op het stuur reed ik die ochtend richting de Vleeshalle. De hele rit speelden er verschillende vragen door mijn hoofd. Gaan ze mij goed ontvangen? Hoe gaat de teamsfeer zijn? Welke opdrachten ga ik krijgen? Een heleboel vragen waar ik nu reeds een antwoord op heb. Het onthaal bij Herculean was, zoals ik zou zeggen, ‘geweldig’. De stress viel meteen als een blok van mijn schouders. Iedereen verwelkomde ons met een vriendelijke goedemorgen en een handdruk. Het voelde net alsof ik hier al weken in het team zat. Voor we volledig van start konden gaan, kregen Elias, Jarne en ik een kleine briefing rond de visie en doelen van Herculean en hun verwachtingen van ons. Het was en zeer leuke en rustige briefing dat meteen de ‘Herculean vibe’ uitademde, namelijk een werkplaats met een gemoedelijke sfeer waarin zeer veel wordt gelachen en plezier wordt gemaakt in combinatie met een hard werkend team dat samen streeft naar het bereiken van de vooropgestelde doelen.

Werk en plezier, dat kan hier

Na de briefing werden we meteen aan het werk gezet en vlogen we er vol enthousiasme en goede moed in. Later die dag hadden we nog een meeting. Het hele reilen en zeilen van Herculean werd gauw duidelijk. Je voelt je hier snel een deel van het team waar iedereen thuis is. Elke dag opnieuw werd dit nog meer bevestigd. Iedereen is ontzettend vriendelijk, stralen hun vertrouwen naar je uit en staan klaar om een handje toe te steken waar nodig. De grootste troef van Herculean Alliance? Zonder twijfel Employee Engagement! Naast de inspanning, maken ze bewust ruimte voor ontspanning. Tijdens de pauzes wordt er veel gebabbeld en gelachen. In een team met overwegend mannen kan je al raden wat een veel besproken gespreksonderwerp is… Bingo, voetbal it is! Een van de vragen die tijdens de briefing naar boven kwam was ‘Voor welke voetbalploeg supporter jij?’. En jawel hoor, je zou het niet geloven maar Anderlecht is nog eens gewonnen van Club Brugge. Nu ja, onder de supporters van dit team toch. Op vrijdagavond houden ze vaak een after-work. Benieuwd wat dat juist inhoudt, maar het lijkt me alvast een zeer tof initiatief dat de groepssfeer en de employee engagement alleen maar kan bevorderen.

Jullie zullen het zelf al wel hebben gemerkt, bij Herculean draait het om samen doelen te realiseren door hard te werken en tussendoor tijd te maken voor ontspanning. Met deze ingesteldheid en een sterk team, ben ik ervan overtuigd dat je erg ver komt. Aangezien ik employee engagement erg belangrijk vind en het een merkwaardig onderdeel in de onderneming is, zal ik me hierin verdiepen door mij bezig te houden met de Employee Engagement Awards.

Over hoe deze hele ervaring is verlopen, vertel ik jullie later meer. Wat ik jullie nu wel al kan zeggen, is dat ik de juiste keuze heb gemaakt door te kiezen voor Herculean Alliance.