Emiel Fierens, nieuwe stagiair bij Herculean Alliance
image/svg+xml

Herculean: ik ben blij dat ik in dit team zit!

By:

Emiel Fierens. Een naam die jullie waarschijnlijk nog nooit gehoord hebben. Ik ben de nieuwste stagiair in het Herculean team. Ik ga een stage lopen van 6 weken waarvan ik 1 dag per week nog naar mijn lessen ga. Ik ben nu bezig aan mijn 2de jaar Sport- & cultuurmanagement aan Thomas More in Turnhout. Zelf ben ik van de regio Mechelen, maar deze richting is enkel te volgen in Turnhout of Brugge. Mijn eerste week bij Herculean Alliance zit er nu op en ik ga jullie mijn verhaal vertellen. Van stommiteit van de week tot de koffie op het kantoor. Ik zou mijn ervaringen nu al kunnen verklappen met een lichte aanpassing op een stukje Vlaamse televisiegeschiedenis. Herculean, ik ben blij dat ik in dit team zit.

Mond tot mond reclame

De trouwe Herculeans kennen Laurens nog wel. Hij is hier stagiair geweest en heeft een geweldige ervaring opgedaan. Zijn broer is een erg goede vriend van mij en zo ben ik in contact gekomen met het Herculean team. Ik was al eens gevraagd om mee te komen helpen als vrijwilliger bij de Hercules Trophy, maar kon toen spijtig genoeg niet. Anders had ik mijn eerste werkdag misschien wat minder stress gehad, al viel dat nog wel mee.

Employee engagement, een echte troef!

Mijn eerste dag kwam ik aan met een gezonde portie stress. “Zou ik goed ontvangen worden?” en “Zou ik op het einde van de dag met een goed gevoel terug naar huis keren?”. Op die 2 vragen kan ik nu volmondig JA zeggen. Ik werd door iedereen met open armen ontvangen en voelde mij in no time volledig op mijn gemak. Maandagmiddag was er al een vergadering waar ik voor het eerst hoorde van “stommiteit van de week”. Met mijn reputatie was deze fictieve prijs halen een piece of cake. Vreemd genoeg ben ik tot nu toe gespaard gebleven. Al schrijf ik dit vrijdagochtend, dus alles kan nog! Er hangt een leuke sfeer op de werkvloer en er worden constant mopjes gemaakt. Uiteraard word er ook geconcentreerd en hard gewerkt, maar hierin wordt de perfecte balans gevonden. Zoiets vind je niet op veel plaatsen, daar ben ik zeker van!

Bij het zoeken van een stageplek keek ik er enorm tegenop om ergens apart in een bureautje te zitten en opzoekwerk te moeten doen. Gelukkig ben ik hier terechtgekomen in de Vleeshalle in Mechelen. Een prachtige omgeving om in te werken, alleen spijtig van de aroma’s tijdens de middag als ik mijn “bokes” aan het eten ben en alles er zo lekker uit ziet. Ik moet iets overhebben voor het sparen van mijn karig studentenbudget.

De 12 werken

Mijn taken vind ik ook allemaal leuk en interessant. Ik sta voornamelijk in voor de marketing & communicatie van het bedrijf. Dit betekent onder andere leuke blogs schrijven of de sites in orde brengen. Je krijgt veel vrijheid in het uitvoeren van je taken, maar bij vragen kan je altijd bij iedereen terecht. Je moet soms ook wel wat creatief zijn, iets waarvan ik dacht dat ik er niet zo goed in was voor de start van mijn stage. Soms verbaas ik mezelf er toch wel in. Ik heb nu al het gevoel dat ik op een week tijd veel meer heb bijgeleerd dan op school. Misschien is het omdat ik zo betrokken mag zijn of gewoon omdat ik er constant mee bezig ben. Het echte leven is toch nog wat anders dan de theorie, gelukkig maar! Ik heb al 1 lesdag gehad op donderdag en kon de hele dag aan niet veel anders denken dan Herculean Alliance en wat mij nog te wachten stond over de komende weken. Eerlijk gezegd begon ik het zelfs al te missen. Dat zegt wel genoeg over dit bedrijf en de groep waarin ik mag werken.

Teamwork makes the dream work

Eén en al positiviteit dus. Er werd een belofte gemaakt dat er zou gedaan worden aan employee engagement en ik kan garanderen dat er volledig op wordt ingezet. Veel bedrijven denken dat een goede koffiemachine al genoeg is voor hun werknemers blij te maken, maar hier is dat gewoon nog een extra bonus bovenop de leuke sfeer. De koffie vliegt er hier bij iedereen door. Nu heb ik nog 5 weken te gaan en ik kijk er alleen maar naar uit. Op het einde van mijn stage kunnen jullie nog een blog van mij verwachten. Ik weet nu al dat ik daar even optimistisch in ga zijn als ik na 1 week, en eigenlijk ook al na 1 dag, was. Ik moet het nog een laatste keer kunnen zeggen: Herculean, ik ben blij dat ik in dit team zit.