Employee Engagement
image/svg+xml
Herculean Alliance

Employee engagement: Hoe bereik je het?

By:

Werknemers die zichzelf als een deel van een team voelen, zijn 2 keer zo geëngageerd met hun werk.” Dat zegt een studie van ADP Research Institute ons volgens een artikel uit Harvard Business Review. Dat is het resultaat van een onderzoek gevoerd rond employee engagement in verschillende bedrijven en sectoren. En hoe bereik je dit nu?

Pseudo-engaged: het grootste bedrog op de werkvloer

Vermijd dit ten allen tijden! Sommige teams lijken heel goed samen te werken en kunnen efficiënt te werk gaan. De werknemers zijn blij en raden het bedrijf aan, maar toch klopt er iets niet. Dit kan allemaal gezichtsbedrog zijn zowel voor het team zelf als voor het management. Soms blijkt het dat deze mensen toch wat te individueel werken en te veel bezig zijn met hun eigen carrière door deze te verkiezen boven de groepsdynamiek. Zo wordt er een voorbeeld gegeven waarbij verpleegsters heel goed werk leveren voor hun eigen patiënten. Bij sommige andere werkjes wordt al eens weggekeken, zoals de bedden in groep dekken voor andere patiënten. De vraag nu is employee engagement: Hoe bereik je het?

Put work in your team and you will get teamwork

Hoe kan je als leader dan je team laten samenwerken en een zo comfortabel mogelijke werkvoer bekomen? Wij hebben enkele tips uit honderden.

  • Wees één van hun: Meng je tussen de werknemers om te laten zien dat je begrijpt wat ze elke dag doorstaan. Dit is 1 van de dingen die zeker geapprecieerd worden bij Herculean Alliance. Iedereen in ons team weet wat hij aan Inge, Yves of Kris heeft en je kan altijd bij hen terecht. Een buitenstaander zou geen verschil zien tussen “de baas” en “het team”.
  • Behandel iedereen gelijk: Of het nu een vaste werknemer of een stagiair is. Betrek iedereen in alle meetings die voor hun van waarde zijn. Ook hier bij Herculean Alliance wordt daarop gehamerd. Het zal voor een betere groepsdynamiek zorgen.
  • Leer je mensen kennen: Je kan je taakverdeling beter indelen als je weet waar bepaalde mensen goed in zijn of wat ze graag doen. Als je met passie ergens aan werkt dan zal je hier meer werk in willen steken.
Teamwork

Ben jij wel geëngageerd?

Ben jij bereid om “de extra mile” te gaan voor je organisatie? Investeert jouw bedrijf genoeg tijd en middelen in jou? Ben jij happy@work? Test het zelf op onze Herculean Engagement Test om jouw persoonlijke index te berekenen. Dit kost maar enkele minuten van je tijd en is volledig anonimiteit. Het resultaat is de kleine moeite zeker waard!

Wil je een stapje verder gaan en echt aan de slag gaan met engagement? Vanuit de Herculean Alliance helpen we graag met een culture maturity model. Meten is weten. Op basis van de resultaten van dat model kunnen we je helpen om een heel playbook te maken.

Heb je een echte passie voor engagement? Misschien maakt jouw bedrijf dan wel kans op een mooie prijs bij onze splinternieuwe Employee Engagement Awards op 25 juni. Een niet te missen kans als je het ons vraagt. Employee engagement: Hoe bereik je het? Simpel: begin eraan.