Mijn allerlaatste blog bij Herculean Alliance
image/svg+xml

Mijn eerste week bij Herculean Alliance

By:

Mijn eerste week bij Herculean Alliance. Ik ben ongetwijfeld een onbekende voor u. Mijn naam is Viktor Roels en ik zal de komende 6 weken stage lopen bij Herculean Alliance. Ik ben een student Communicatiemanagement aan de Erasmus Hoge School in Brussel. In deze blog vertel ik hoe mijn eerste stageweek eruit zag.

Waarom komt een student van Brussel naar Mechelen?

Wel, voor mijn stage vond ik het belangrijk om in een klein bedrijf aan het werk te zijn. Hier word ik begeleid en wordt er open gecommuniceerd over wat ik goed/niet goed doe of zal doen. Wat toch belangrijk is, als ik echt iets wil leren uit een stage.

Ik ben bij dit bedrijf terecht gekomen door mijn vader, Erwin Roels. Sinds kleins af aan is mijn vader elk jaar laaiend enthousiast over de Hercules Trophy en slingeren er thuis gadgets rond met het logo op. Dit bedrijf is een klein bedrijf (op vlak van aantal vaste medewerkers) waar stagiairs veel kansen krijgen. Dat is ook wat me aansprak bij dit bedrijf.

Walt, een goede vriend van mij (voor zij die aan de Hercules Trophy deelnamen, de foute coach) heeft ook zijn stage hier gelopen. Ook hij was zeer positief over Herculean Alliance en de sfeer hier. Als dus zowel je vader als een goede vriend je een bedrijf aanraden, dan moet het wel een speciale plek zijn.

The day it all began…

Voordat ik aan mijn stage begon kreeg ik een uitnodiging om op vrijdag iets te komen drinken op de wekelijkse afterwork drink. Super gezellig. De beste manier om elkaar te leren kennen volgens mij. Ik vertrok dus maandag naar mijn stage met een goed gevoel, en met een pak minder stress omdat ik al kennis had gemaakt met mijn omgeving en mijn collega’s.

Elke week begint met een meeting waar er wordt overlopen wat er op het programma staat de komende week. Ik werd verwelkomd en kreeg een korte uitleg van Yves over wat Herculean Alliance precies doet en waar ze voor staan. De perfecte manier om gelanceerd te worden voor de komende 6 weken. Dat is ook wat er gebeurde: ik werd gelanceerd!

Herculean Alliance hecht veel waarde aan haar stagiairs en dat heb ik deze week al meteen mogen ondervinden. Er werd onmiddellijk vertrouwen in mijn kunnen uitgesproken, wat mij als stagiair toch meer op mijn gemak stelde bij mijn taken. Ook de omgeving rond mij is echt heel mooi en gezellig. De Vleeshalle is een ‘loods’ in het hartje van Mechelen waar verschillende eettentjes zijn (die jammer genoeg ongelooflijk veel lekkere geuren met zich meebrengen) waar de hele dag door volk langs komt. Een heel leuke omgeving dus om in te werken. Het kantoor zit boven de drank- en eettentjes en haar bezoekers, waardoor je hoe dan ook toch op je gemak zit met bovendien nog eens een mooi uitzicht ook.

Inspanning en ontspanning is maar 1 letter verschil, en dat wordt hier zeer letterlijk genomen. De balans tussen de twee is perfect waardoor je gemotiveerder bent om hard te werken. Employee Engagement, they know what they’re talking about…

Mijn officiële stagementor voor de komende 6 weken is Thomas. Hij heeft me begeleid en me op gang geholpen. Ik zeg ‘officiële’ omdat ik eigenlijk bij iedereen terecht kan voor vragen. In deze eerste week heb ik een aantal blogs geschreven en mij vooral ontfermd over de Pink Ladies Games. Er zijn een aantal interne programma’s die ik nog onder de knie moest krijgen, maar ondertussen is ook dat aardig gelukt. Tijdens mijn stage zal ik me vooral richten tot de content die we de wereld insturen. Dat zal zijn via de sociale mediakanalen, maar ook via de website. Ik zal voornamelijk blogs schrijven en communiceren over de nieuwe dingen en evenementen die er aan komen.

Het is onmogelijk om je niet welkom te voelen bij Herculean Alliance. Ik kijk er absoluut niet tegen op om de komende 5 weken die overblijven hier aan het werk te zijn. Ik hoop dat het bedrijf niet alleen iets doet voor mij, zijnde ervaring geven, maar ook dat ik iets voor hen kan doen.

Op het einde van mijn periode hier schrijf ik een 2de blog over hoe mijn stage verliep, hopelijk ben ik dan even positief. Maar om eerlijk te zijn, ik twijfel er niet aan.

To be continued…