Employee Engagement prioriteit HR Magazine Vlerick
image/svg+xml
Aura

Engagement op twee volgens HR Barometer

By:

Volgens de HR barometer 2019 van HRmagazine en Vlerick Business School, komt engagement op de tweede plaats in het prioriteitenlijstje van de HR manager.

Employee Engagement op de HR Barometer

Employee engagement is ons ding

Laat dat nu net de topic zijn waar we met de Herculean Alliance op focussen. We zien nu al dat engagement maar al te vaak verward wordt met technologie zoals “enps surveys” of “communicatieplatformen” of “ambassador tools” of “wellbeing challenges” of “feedback tools” enz. Daarnaast zien we ook een massa consultants die de markt overspoelen met great advice. Om dan nog maar te zwijgen van de vele teambuildings, familiedagen en bedrijfsevents die we organiseren.

Begrijp ons niet verkeerd, het zijn allemaal cruciale componenten, maar wij geloven in een totaalaanpak die begint bij de werknemer en de leiders. Het is dus niet “of” maar “en”. Al die geweldige platformen contacteren ons omdat bedrijven ze wel degelijk willen installeren, maar het gebruik gewoon te laag licht. Dat is ook normaal als je weet dat 87% van de werknemers niet geëngageerd blijkt te zijn. Al die fantastische specialisten contacteren ons ook, maar dan vooral omdat ze vaak geen B2B aanpak hebben ontwikkeld of het moeilijk hebben om bij bedrijven binnen te geraken. Met de Herculean Alliance zorgen we dus voor het complete plaatje met technologie, providers en events.

Aan de slag met employee engagement?

Over Employee Engagement vrijblijvend van gedachten wisselen? Met plezier maken we tijd voor providers, HR Tech en klanten uiteraard. Door de combinatie van onze programma’s, moments that matter, een engagement platform en formats kom je al een heel eind verder. Hier leest je alvast onze visie. We doen een gratis studie over het fenomeen en hebben onze eigen index gebouwd bovenop anonieme data. Die kunnen we trouwens ook enkel voor jouw bedrijf doen. We hopen om via AI allerhande nuttige trends te ontdekken. Als je meedoet aan de studie, krijg je direct feedback, kan je de index zien en krijg je een whitepaper met tips & tricks.