image/svg+xml
Herculean Alliance

Next Gen op Leaders Meeting 2019

By:

Next Gen op Leaders Meeting 2019. Herculean Alliance en Duval Union trokken samen met 150 Belgische bedrijfsleiders naar de Leaders Meeting in Parijs in november. Leaders Meeting is een driedaags evenement voor leiders uit de bedrijfs-, politieke en academische wereld rond één specifieke topic. Het onderwerp dit jaar was Next Gen, duidelijk iets wat beide partijen enorm bezig houdt.

Hoe gaat de volgende generatie zich gedragen als consument, als individu, en als werknemer? Iets waar we binnen employee engagement elke dag mee bezig zijn.

We bleven alvast niet op onze honger zitten. Het werd een boeiende, inspirerend en verbindende driedaagse! Het lijkt wel een Herculeaanse taak om alle voorgestelde inhoud te delen. De hoogtepunten vindt u alvast terug op de website en in De Tijd. Hieronder alvast enkele oneliners die ons het meest bijbleven:

  • Saskia Van Uffelen: “Vier generaties in hetzelfde keurslijf, dat werkt niet.
  • Wouter Duyck: “Vijftien jaar geleden behoorde 1 op de drie van onze leerlingen in Vlaanderen tot de Europese top. Vandaag is dat 1 op 5.”
  • Jo Caudron: “De wereld is rond en we zitten in een metastorm van wonen, werken en mobiliteit.
  • Peter Adriaenssens: “Ook de bedrijfswereld moet onze jongeren opvoeden. Er moet gestudeerd worden, maar goesting bijbrengen is minstens zo belangrijk. Bedrijven moeten hun passie overdragen.
  • Paul Stoffels: “De volgende generatie zal kanker kunnen oplossen, daar ben ik van overtuigd.

Net zoals wij zijn de conclusies nogal duidelijk. Er is een nieuwe leadership stijl nodig om 4 generaties op de werkvloer (waarvan Nextgen er dus eentje is) te leiden in een VUCA wereld. Wil je meer weten over onze ideeën hierover?