image/svg+xml
Aura

Weekendwerk leidt vaker tot depressie -vooral bij vrouwen

By:

Weekendwerk leidt vaker tot depressie -vooral bij vrouwen. Voor de meesten onder ons is het vinden van geluk een dagelijkse uitdaging. Europa wordt steeds meer geconfronteerd met een epidemie van depressies en geestelijke ziektes.

Uit een studie uit het Verenigd Koninkrijk is gebleken dat businessvrouwen meer kans hebben op een negatieve mentale gezondheid dan mannen. Zo geeft de studie aan dat vrouwen die langer werken, meer kans hebben op een depressie. Sterker nog, werken tijdens weekends dragen extra bij tot mentale problemen.

De studie

Een analyse van gegevens van 20.000 werknemers wees uit dat vrouwen die ‘extra lange’ uren werkten, wat betekent meer dan 55 uur per week, 7,3% meer depressiesymptomen blijken te hebben dan vrouwen die een standaardweek van 35 tot 40 uur werkten.

Onderzoekers aan de UCL en Queen Mary University in Londen hebben vastgesteld dat werk tijdens het weekend verband houden met hogere depressies bij zowel mannen als vrouwen.

Bij vrouwen die in het weekend werken, rapporteert 4,6 procent meer depressieve symptomen dan degenen die van maandag tot vrijdag werken. Terwijl mannen een toename van 3,4 procent meldden van degenen die tijdens de week werken.

De genoemde symptomen omvatten een gevoel van zich waardeloos voelen of niet meer in staat zijn tot werken.

Onderzoekers merkten op dat de relatie tussen werken in het weekend en depressie kan zijn omdat degenen die in het weekend werken, vaak ook in laagbetaalde servicetaken zitten. Depressie komt ook vaker voor in dit soort banen. Ontevredenheid over een baan kan ook bijdragen aan psychische problemen.

Enkele eenvoudige Herculeaanse tips om op tijd halt te roepen tegen een opkomende depressie

  • Durf neen zeggen.
  • Zoek een job die bij je past. Do a job you love, love the job you do.
  • Leg je laptop even weg, doe je sportschoenen aan ga voor een run of wandeling. Lang hoeft dat niet te duren.
  • De mens is een sociaal dier. Ga op stap met vrienden en familie, ook al heb je de neiging om deze af te zeggen.
  • Doe nog iets anders tussen je werk en bedtijd. Probeer iets te zoeken zonder scherm, dus geen Netflix of sociale media :).

Dit nieuws vonden we via msn en vervolgens
gaven we er een Herculeaanse touch aan.