image/svg+xml
Herculean Alliance

Walt goes Herculean Alliance!

By:

Walt goes Herculean Alliance. 11 februari 2019: de allereerste stagedag bij Herculean Alliance. ’s Ochtends extra vroeg opstaan om me klaar te maken en file te vermijden zodat ik zeker op tijd kom. Met mijn boekentas gevuld met tonnen stress vertrok ik richting stageplaats. “Ga ik de eerste zijn of zijn er al mensen?” “Ik hoop dat die andere stagiairs ook echt leuk zijn”. Enkele vragen die door mijn hoofd spookten onderweg naar Herculean Alliance. Eens aangekomen, met wat stress in de pols iedereen goedemorgen gaan wensen, maar daarna liep het allemaal supersnel los.

Thuiskomen

Walt goes Herculean Alliance, wat één van de leukere elementen van dit bedrijf is, is het familiegevoel. Je komt niet toe in een saai hiërarchisch bedrijfsgebouw, maar in een thuiskantoor in Keerbergen.

Je voelt je dan ook direct thuis, dit mag je best letterlijk nemen. Een tas koffie of een glas water? Ga naar de keuken en pak wat je nodig hebt. Spaghetti of iets anders klaarmaken? De keuken is all yours! Vergeet ook niet af en toe te chillen en zet je even 5 minuten in de zetel of als het zonneke schijnt op het terras.

Mijn Herculeaanse opdracht

Tijdens mijn uren bij Herculean Alliance hou ik me voornamelijk bezig met de marketing. Mijn stagebegeleiders hadden al heel snel door dat ik niet iemand ben die graag uren na elkaar achter mijn pc zit en hielden er ook maximaal rekening mee. Door rekening te houden met ieders talent en interesse, slagen ze er bij Herculean Alliance wel in om iedereen zijn eigen takenpakket zelf te laten invullen (en het nog nuttig te maken voor het bedrijf ook).

 • Social media:
  Samen met mijn medestagiaire Paulien houd ik me wekelijks bezig met het onderhouden van de Facebook en Instagram van de Hercules Trophy.
 • Het opbouwen van websites of webpagina’s:
  Het creëren van een website/pagina op jouw manier in de Herculeaanse stijl. Er is niets zo leuk als jouw website helemaal af is en deze online komt en zichtbaar is voor iedereen.
 • Klanten support:
  Ik geef toe: ik wist totaal niet dat ik het in me had. Maar mijn begeleiders hadden het precies al vrij snel door. Klanten: dat is mijn ding. Contactpersonen van Hercules Trophy bijstaan, vragen beantwoorden,… : geen moeite is me teveel. En dat vinden ze nu net superbelangrijk bij Herculean Alliance. Misschien toch eens nadenken over een sales carrière? Wie had dat nu gedacht?
 • Administratieve hulp:
  Het moet eigenlijk helemaal niet, maar ik kom het zelf spontaan vragen. Hier en daar enkele kleine taakjes tussendoor die de collega’s ontzorgen: graag zelfs! Je krijgt de kans om met verschillende elementen van het bedrijfsleven kennis te maken.
 • Crew zoeken:
  Hoe vinden we genoeg medewerkers voor alle events: help! Laat het ons oplossen met … een competitie. Hercules ten top. De stagiair die de meeste crewleden kan vinden, wint een prijs. En die prijs? Dat is een Meet & Greet met de one en only Willy Sommers. Als jarenlange Chiroleider heb ik een streepje voor op de anderen. Raad eens wie er bovenaan de ranking staat?

Momentjes die ik nooit zal vergeten

 • De foute coach zijn
  Werken op Fabrica is de max! Volledig jezelf zijn en mensen laten genieten van een heerlijke teambuilding.
 • Rit naar de winkel
  Potvolkoffie, weeral mijn “bokes” met choco vergeten. Geen probleem: elke dag wordt er naar Dendelais gegaan voor iedereen die wil!
 • Verse lucht opsnuiven
  Af en toe even naar buiten gaan om een frisse neus te halen is een aanrader. Met de collega’s even van het (goede) weer genieten kan wonderen doen.
 • Pispaal of favorietje?
  Als je hier iets fout doet, word je niet gestraft. Maar ben je gewoon “pispaal” van de week. Zo word je kort maar krachtig even uitgelachen door de collega’s… Je kan wel snel terug opklimmen naar de status van favorietje (een term die ondergetekende zelf lanceerde in de groep en die ongetwijfeld een blijver wordt).
 • Ward genoemd worden
  Goeie morgen Ward! Sanne, het is Walt… Maar allez, gij moogt Ward zeggen.
 • PLG Waggie rijden
  Op weg naar een klant of leverancier, testimonial, interview, de post,… pak gewoon de Pink Ladies Games waggie. Lekker swift, toch?
 • De legendarische sfeer op de Hercules Trophy
  Waar crew en klanten familie worden, je jezelf leert ontdekken en alles waar je van houdt samenkomt. Kers op de taart: de Meet & Greet met de Koning van het Vlaamse lied natuurlijk…

Of ik het graag gedaan heb? Nou en of! De collega’s, de werksfeer en de events vond ik gewoon geweldig. Bovendien leerde ik mezelf ook beter kennen. Laat mijn stage een bevestiging zijn dat ik een echte doener ben en dat ik er van geniet om een smile te toveren op de mensen hun gezicht! Walt goes Herculean Alliance!