image/svg+xml
Aura

6 manieren om je oude bananen te gebruiken

By:

6 manieren om je oude bananen te gebruiken. Bananen zijn al jaren één van de meest populaire fruitsoorten. Ze hebben een handige verpakking voor overal mee naar toe te nemen en zijn zeer veelzijdig. Reden te meer om nieuwe manieren te vinden om dit koolhydraatrijk fruit te eten. En zeker als ze al aan het einde van hun leven zitten! Gelukkig voor ons, is onze geliefde bes (jawel, bananen zijn eigenlijk bessen!) de perfecte aanvulling op maaltijden en snacks die zowel lekker en voedzaam zijn.

Hier een paar ideetjes van de klassieke gerechten en meer, 6 manieren om je oude bananen te gebruiken.

Bananen pannenkoek

Gooi die pannenkoekenmix maar in de vuilbak, want met dit recept heb je lekkere en verse pannenkoeken! Als je een fan bent van bananen ga je deze zeker ook super vinden. Maar heb je ze al eens gemaakt? Het is heel makkelijk en je hebt maar 2 ingrediënten nodig. Mix 2 grote eieren en 1 rijpe banaan in een blender. Voor meer luchtige pannenkoeken voeg er nog 1/8 theelepel bakpoeder bij. Mix alles tot één geheel en bakken maar!

Bananen oufti’s

Ken jij de oufti’s nog en was je hier niet van weg te slaan? Dan is dit gerecht iets voor jou! Dit kan je gewoon zelf maken met kokosolie en cacaopoeder. Mix 2 eetlepels kokosolie met 1,5 eetlepel cacaopoeder. Snij de banaan in stukken van 2,5 cm en steek er een tandenstoker door. Dompel de banaan in de chocoladesaus en laat het een nacht in de vriezer afkoelen. Als je wil kan je er nog een topping van walnoten, pistachenoten, geraspte kokosnoot,… op doen. De volgende dag is het smullen geblazen!

Bananen & chocolade puddingcake

Met een kruising tussen moes, pudding en gesmolten lavacake zal deze cake je smaakpapillen laten tintelen van plezier. Meng 2 rijpe bananen in een blender en voeg hierna nog één ei, 1/2 theelepel vanille, een eetlepel ahornsiroop en een beetje zout aan toe. Laat 150 gram chocolade smelten en doe deze bij het bananenmengsel. Als laatste klop je 2 eiwitten op tot een sterke moes en roer deze rustig bij het mengsel tot één geheel. Vet een bakvorm in en laat deze met het deeg 25 minuten bakken in een oven van 375 graden. Laat even afkoelen en geniet van jou heerlijke bananen & chocolade puddingcake!

Bananacolada smoothie

Er is geen makkelijkere manier om je oude bananen te gebruiken dan ze in de blender te gooien voor een smoothie. Om het wat exotischer te maken kan je er nog verschillende stukken ander fruit bij doen. Een voorbeeldje: een halve banaan, een half kopje ananas, een halve theelepel gemalen tumeric, 1,5 cm gember (geschild en gesneden), het sap van een halve limoen, en één kopje kokoswater. Banana colada anyone?

Bananenchips

Bananenchips is een perfect alternatief voor tortilla’s of gewone chips om te dompelen in een guacamole, salsa of dressing. Ook deze gezonde snack is heel makkelijk te bereiden. Neem 2 oude bananen en snij ze in dunne plakjes. Smeer deze plakjes in met een mengsel van citroenwater waarvan 3/4 citroen en 1/4 water, dit zorgt voor geen verkleuring. Laat de bananen plakjes 2 uur bakken in een oven van 250 graden en draai ze in de helft een keer om. Zet je hierna in de zetel en geniet van jouw heerlijke zelfgemaakte bananenchips. Njammie.

Fruitsaté

Als laatste hebben we de klassieker om je kinderen fruit te laten eten. Want zeg nu zelf, wie houdt er nu niet van een fruitsaté?! Je kan al jouw favoriete fruit gebruiken. Wij hebben gekozen voor banaan, aardbei, kiwi en druif. Om het iets minder gezond te maken, maar zeker even lekker kan je er nog een chocolade fontein bijzetten!

Bron: De inhoud van deze blog komt van msn UK.