image/svg+xml
Herculean Alliance

Herculeaanse kriebels

By:

Herculeaanse kriebels. Hey, je kent mij misschien wel al van op de Hercules events! Misschien ken je me wel van bij het ontvangstcomité, of heb ik je begeleid bij een Hercules labour of battle. Maar op de after-party vond je me steevast op de dansvloer!

Na mijn eerste kennismaking met het eventleven, maak ik nu kennis met het avontuur achter de schermen met een stage van maar liefst 4 maanden. Momenteel zit ik bijna aan het einde en is er al van alles gebeurd!

Het leven zoals het is bij Herculean

De eerste weken was een beetje wennen aan het leven van een werkende mens. Geen vakanties en een job van 9 tot 5, nu weet ik wat iedereen bedoeld met: “Geniet maar van je tijd op school” :).

Een dag bij Herculean ziet er bijna nooit hetzelfde uit. Je kan een dag achter jouw bureau zitten, maar een dag op de baan voor meetings en materialen weg brengen zijn ook aan de orde. Een dag op de baan is natuurlijk iets actiever dan een dag achter het bureau. Maar om het hoofd fris te houden zijn kleine (of grote) wandelingen iets dat dagelijks gebeurd. Ook de uitstapjes naar de winkel zijn dagelijkse traditie die niet onderbroken mogen worden. Hierna gezellig samen eten aan de grote eettafel met iedereen om daarna er terug in te vliegen voor de rest van de dag.

Maar zet je schrap als er kan gelachen worden met iemand zal dit ook gebeuren. Kortom een werkdag zoals bij herculean zal je niet snel vinden ergens anders.

Speciale momentjes die me altijd zullen bijblijven:

  • Zo lang geconcentreerd stilzitten achter mijn pc: ik krijg er snel koud van. Zet die chauffage en extra infrarood maar aan, wat mij betreft.
  • De geitjes eten geven gaat 9 op de 10 fout. Van bijna mijn vingers kwijt tot het eten op de geitjes gooien ipv op de grond. #SorryGeitjes
  • Taart, taart en nog eens taart. Zo kon je de maand maart wel beschrijven met al die jarige collega’s.
  • Het eerste uur alleen op kantoor zitten om een uur vroeger te kunnen vertrekken voor mijn trainingen is dagelijkse kost. Focusmomentje dus!
  • Wat nog meer dagelijkse kost is, zijn de ritjes naar de Delhaize met de boys. Hmm… waar blijft het eten :p
  • Is het toilet nu weer bezet!? Sorry jongens… #KleineBlaas

Stagiair of toch liever crew?

Als ik terugkijk op mijn stage besef ik nog harder dat ik een persoon ben die liever op het veld staat dan aan de kant! Het begeleiden van evenementen vind ik heerlijk om te doen. De voldoening die je krijgt al je de deelnemers ziet lachen en ze het naar hun zin hebben. Het bureauwerk : dat is minder mijn ding. Maar dit neemt niet weg dat er bij Herculean een geweldig team zit waar je boordevol kansen krijgt en je je goed voelt. Het heeft mij alvast de kans gegeven om mezelf beter te leren kennen en te zien waar ik goed in ben.

Om de hele herculeaanse ervaring op te doen, zou ik nu zelf ook eens willen meedoen aan één van de vele evenementen die Herculean organiseert. Want de herculeaanse kriebels, die heb ik zeker te pakken! Nu jullie ook nog 😉