image/svg+xml
Aura

Gezond snoepgoed – deel 4

By:

Mango waterijsjes

Gezond snoepgoed – deel 4. Voor ons laatste recept gaan we helemaal de zomertoer op! Na de eerste zonnestralen kunnen we alvast dromen van cocktails en ijsjes in de zon. Deze hapjes en drankjes zijn natuurlijk minder gezond, maar daar weten wij iets op te vinden. Zelfgemaakte mango waterijsjes! Laat die summer feelings maar komen!

Zelf waterijsjes maken is heel simpel en super leuk om samen met je kinderen te doen. Het enige dat je nodig hebt is een stuk fruit naar keuze en water. De vormpjes kan je kopen in heel wat warenhuizen. Eén groot voordeel aan zelfgemaakte ijsjes: je weet wat er in zit! 😉

Benodigdheden voor 6 ijsjes

  • 1 mango
  • 100 ml water

Recept

  1. Schil de mango en snij het vruchtvlees van de pit.
  2. Snij de mango in stukjes en doe het in de blender.
  3. Giet het water erbij en mix tot een glad geheel.
  4. Giet het sap in de ijsvormpjes en zet deze minimaal 5 uur in de vriezer, zodat ze helemaal bevroren zijn.
  5. Hou de ijsjes (eventjes) onder warm water -dan kan je ze er zo uithalen.

Voor ons recept hebben we een mango gebruikt, uiteraard kan je naar je eigen smaak een stuk fruit kiezen.

Life is like an ice cream, enjoy it before it melts

Ideetjes

Na deze blogs heb je misschien wat meer inspiratie gekregen om gezonder te bakken. Maar er zijn nog veel meer gerechten die je kan maken. Laat je fantasie de vrije loop gaan en laat de kokkin in jouw naar boven komen. Hier een paar ideetjes.

Gezond snoepgoed – deel 4