image/svg+xml
Herculean Alliance

Het (werk)leven als een Herculeaan

By:

Het (werk)leven als een Herculeaan. Het is jullie misschien al opgevallen dat sinds kort mijn sociale mediakanalen een beetje een andere wending hebben genomen. Ik ben vanaf nu namelijk Herculean stagiair! 

12 loodzware challenges heb ik doorstaan om bij het Herculean team te mogen aansluiten…Wel, nee… zo lastig was het niet. Wat ze willen is een goed gevoel voor humor, (want lachen kunnen ze hier zeker), en vooral veel zin om tal van evenementen te organiseren met een ijzersterk team. Dat is hoe ik mij heb voorgesteld om mijn stage hier te komen lopen en dit heeft blijkbaar gewerkt! 

12 loodzware challenges

Het echte werkleven

Als je iets nodig hebt, moet je het maar zoeken en nemen. De keuken is vrij te gebruiken door iedereen. Ook in de woonkamer mogen we komen. Eigenlijk mogen we gaan zitten waar we willen. Het thuisgevoel zat dus vanaf dag 1 wel oké. ’S Middags eet iedereen samen in de woonkamer en 1 keer per week is er taart, want hier verjaart toch altijd wel iemand. Het kan slechter. Dan heb je nog de vrijdagavonden. Wanneer Yves om 17u zijn koelkast met frisse pintjes opentrekt, start de after-work. Iedereen verzamelt weer in de woonkamer en praat na over het werk van de afgelopen week. Aah ja, gedurende de week werken we ook hard hoor. 

Mijn taken

Voornamelijk houd ik me bezig met het grafische werk voor Herculean. Dit wil zeggen dat ik advertenties, flyers, affiches,… mag ontwerpen voor de aankomende evenementen. Natuurlijk onder het strenge toeziend oog van Inge en Thomas die me bijsturen waar nodig. Dit is een creatieve bezigheid die me wel boeit en waar ik me zeker goed in kan vinden. En dan hebben we nog het veldwerk voor gevorderden. Jawel, contactjes verzamelen met De Kris. Af en toe klappen we de computers dicht en gaan we met onze collega Kris de baan op om nieuwe klanten aan te spreken en promotie te maken voor onze evenementen. Deze dagen zorgen voor een goede afwisseling en zijn wel eens plezant, omdat je potentiële klanten aanspreekt.

Kortom, goed gevulde dagen bij Herculean die vaak onderbroken worden door een wandelingske rond den blok om wat gezonde lucht te hebben en daarna met een verhelderde geest terug aan de stapels werk te beginnen.