image/svg+xml
Aura

Late Workout? Gewoon doen!

By:

Late Workout? Gewoon doen! Hoorde je al van het fabeltje dat als je ’s avonds voor het slapen gaan een workout doet, je een slapeloze nacht tegemoet zal gaan? Inderdaad, je leest het goed, het is maar een fabeltje…

30 tot 35 minuten voor je je bed in kruipt nog even sporten is perfect mogelijk. Laat lange werkdagen, een etentje of andere bezigheden tot laat in de avond dus zeker geen excuus zijn om je lichaam niet gezond te houden.

Wij van Herculean Alliance zetten enkele tips voor een leuke, geslaagde, uitdagende workout even op een rijtje. En dit kan gewoon lekker gezellig naast je bed. Zalig! Late Workout? Gewoon doen!

Late Workout? Gewoon doen!

1. Squats

Work on that ass met 3 reeksen van 30 squats. Probeer zo diep mogelijk te gaan of gebruik gewoon de hoogte van je bed en tik rustig de matras aan.
Zijn gewone squats te easy voor je? Upgrade dan naar de ‘jump squats’. Let wel op voor je onderburen uiteraard 😉

#whybemoodywhenyoucansquatthatbooty

2. Lunges

Mmm, wat kan in je bed gaan liggen toch goed doen.
Oh damn, je tanden vergeten te poetsen of toch nog eens snel naar het toilet? Lunge lekker naar de badkamer en terug. En nu je toch bezig bent, ga nog eens een keertje op en af, en nog eens…

3. Planking

Niets zo heerlijk dan die buikspieren te voelen branden, toch? Werk in 3 sets en probeer telkens de plankhouding 30 tot 60 seconden vol te houden. Maak er tegelijk een ideaal moment van om na te denken over wat je morgen gaat aantrekken voor ’t werk 😉

#burnbabyburn

4. Push-ups

Deze oefening kan zowel op handen en voeten als op handen en knieën uitgevoerd worden. Kies een houding die voor jou het beste werkt en probeer te gaan voor 3 sets van 30 reps.
Wil je nog een stapje verder? Tik (afwisselend links-rechts) na elke push-up het bed met een gestrekte arm aan.

#pushitrealgood

5. Yoga & Pilates

Laat je stress na een vermoeiende werkdag volledig verdwijnen door een potje yoga of pilates. Beide zorgen voor een relaxed gevoel en zijn zelfs enorm goed voor je lichaam.
Geen idee hoe je hier aan moet beginnen? Zoek een leuke online les of gebruik een handboek, leg je comfortabel (op een matje) op de grond en gaan met die banaan! As simple as that 😉

#taketimetomakeyoursoulhappy

6. Calf raises

Deze oefening hoort bij velen tot de favorietjes. Dit komt waarschijnlijk omdat ze zo eenvoudig is en je ze makkelijk kunt combineren met een andere activiteit zoals je tanden poetsen, je haar kammen, je ontschminken,… noem maar op.
Eén tot drie minuutjes multitasken, vrouwen hebben al voor hetere vuren gestaan, nietwaar?

7. Sit ups

Een classic one, maar oh zo effectief. Leg je relaxed op je cozy slaapkamermat en werk krachtig aan je buikspieren. Je streeft best naar 3 sets van 30 tot 50 reps.
Ja, we know, dit is een perfecte houding om al in slaap te vallen, maar hey, keep going!

“I do one sit up a day. I get up in the morning, that’s the first half. I lay down at night, that’s the second half.”

– Mark Lowry –

#don’tbelikemark

8. Jumping Jacks

Heb je nog heel wat energie in de avond en wil je deze graag kwijt? Voer dan 20 tot 30 jumping jacks uit, alé, maal 3 sets he. En ik hoor je al denken, laten we dit gewoon meteen in bed doen. Als je bed dit aankan, why not? Fun gegarandeerd! Let wel op voor je enkels ofcourse en je teddybeer, je lief,…

Keep calm and stretch on.

Oh ja, vergeet ook niet te stretchen hé. Dit kan je uiteraard gewoon al lekker lui in je bed doen. Strek je helemaal uit en geniet van de deugddoende en welverdiende nachtrust.

Zo, slaap lekker tigers, morgenvroeg voel je je eens zo fris en vol van energie. 🙂

Deze leuke inhoud vonden we via msn en vervolgens
gaven we er een Herculeaanse touch aan.