Employee engagement
image/svg+xml
Aura

Klanttevredenheid dankzij employee engagement

By:

‘Customers will never love a company until the employees love it first’ – Simon Sinek

Klanttevredenheid dankzij employee engagement. Bij veel organisaties is de customer service tool “Net Promotor Score (NPS)” al een tijd gekend. Steeds meer bedrijven onderzoeken tegenwoordig via deze weg hoe loyaal hun klanten zijn en hoe waarschijnlijk het is dat ze de organisatie zouden aanbevelen aan anderen. Ze verbinden ook de feedback van de klant met de juiste mensen binnen de organisatie. Deze input presenteren ze dan heel trots om mee te geven hoe tevreden hun klanten wel zijn. Zo is de cirkel volgens hun rond, maar ze vergeten dat deze cirkel eigenlijk intern begint. Jawel, bij je eigen medewerkers.

eNPS: meet engagement van je medewerkers.

Werknemers die enthousiast zijn om voor je te werken, die zich zonder slag of stoot inzetten voor je organisatie is een droom voor iedere werkgever. Dat gevoel van engagement zorgt voor werknemers die langer bij je blijven, die gelukkiger zijn en uiteindelijk je organisatie aanprijzen bij hun netwerk. Het meetbaar maken van dit engagement is waar de employee Net Promotor Score (eNPS) in de dans springt. De scores op deze test brengen in beeld in welke mate werknemers je bedrijf als werkplek zouden promoten en wat ze goed en minder goed vinden aan je onderneming. Met deze inzichten kan je dan echt aan de slag, om uiteindelijk een organisatie vol diverse promotors te bekomen.

Maar waarom is dit nu zo belangrijk? Wel, volgens cijfers van Gallup blijkt bij 87% van de medewerkers wereldwijd dit gevoel van engagement te ontbreken. Dit terwijl de link tussen klanttevredenheid en medewerkers engagement duidelijker is dan ooit: bedrijven met geëngageerde werknemers genereren namelijk twee keer zoveel inkomsten en vier keer zoveel winst. Met andere woorden, gelukkige medewerkers zorgen voor gelukkige klanten, die op hun beurt voor gelukkige aandeelhouders zorgen. It’s that simple.

Gratis employee engagement test

In het kader van dit wereldwijde probleem lanceerden wij onlangs onze eigen happiness test. Het is niet zomaar een test. Via Articiciële intelligentie gaan we op zoek naar inzichten om engagement te verbeteren. Door een nulmeting te doen ben jij alvast op de goede weg naar geëngageerde medewerkers. Meten is immers weten en het ideale startpunt.

  • Ben je benieuwd naar je eigen engagement score?
  • Wil je als bedrijfsleider weten hoe het zit op je werkvloer?

Doe dan onze anonieme en gratis employee engagement test en ontvang een gratis gids met tips & tricks.

Nadat je zelf de test hebt gedaan kan je een groepje maken om de eNPS van je groep te meten!

We hopen dat deze test je zal inspireren met ideeën om je eigen betrokkenheid of die van medewerkers in jouw organisatie te meten en verbeteren.

Wil je echt aan de slag met een compleet employee engagement platform voor jouw bedrijf waarin je niet alleen continu kan meten maar ook de administratie die gepaard gaat met employee engagement programma’s te minimaliseren, contacteer ons dan en wij sturen met veel plezier een Herculeaan op pad.