image/svg+xml
Herculean Alliance

Een nieuwe Herculeaan!

By:

*Begroeting naar keuze*

Een nieuwe Herculeaan! Hallo daar! Als je regelmatig de Herculean blog in de gaten houdt, heb je waarschijnlijk al enkele posts over nieuwe stagiairs gelezen.

Wel, verrassing! Dit is de Dries editie 😀

  • De aanloop

Sinds ik in mijn laatste jaar van mijn bachelor zit is het leven echt als een rollercoaster voorbij gegaan. Na een heel semester in Zuid-Korea te hebben gestudeerd kwam ik thuis met een weekje om mezelf terug aan te passen aan het Belgische leven.

Hierna begonnen meteen de projectweken op de campus waar we een heel communicatieplan moesten uitwerken voor een bedrijf en hierna meteen de stage.

  • De sprong

Met toch wat stress stapte ik met mijn boekentasje, zoals een kind dat voor de eerste keer naar school gaat, vol goede moed naar de voordeur (na eerst per ongeluk bij de buren te hebben aangebeld).

Na een korte introductie werden we direct in de workflow gesmeten en dit ging eigenlijk beter dan verwacht mede door het overzichtelijk communiceren van taken en wat er verwacht wordt.

Hier voel je je niet zomaar een extra nummertje in het systeem.

  • “To win in the marketplace you must first win in the workplace.”

En dat hebben ze bij Herculean goed begrepen. Als je mij vraagt wat Herculean uitstraalt dan is het in één woord hetgene waar ze ook hun USP van hebben gemaakt : ENGAGEMENT

Iedere werknemer is en werkt hier ook graag en dat zie je. Zo hebben ze vaak geen probleem om langer te werken om toch nog net die ene taak af te maken en staan ze steeds klaar om je uit de nood te helpen.

  • Family Feeling

Doordat we niet met een grote groep zijn, doen we vaak dingen samen. Zoals een wandeling maken om even weer wat zuurstof in die hersenen te pompen. En dan als grand final de After-work drink iedere vrijdag.  Want wat is er beter om de week samen te vatten dan met een tripel Karmeliet in hand?

Hier kan ik wel aan wennen als een nieuwe herculeaan!

Tot de volgende keer.

Dries