Tereos
image/svg+xml

Tereos Innovation Games

By:

Tereos Innovation Games. Wij streven ernaar de voorkeurspartner te  zijn voor onze klanten door het aanbieden van  functionele, hoog kwalitatieve en veilige producten, net als op maat uitgevoerde diensten. Om deze missie te kunnen verwezenlijken, tillen we het  talent & de  expertise van de groep naar een hoger niveau  via onderzoek en partnerships rond wetenschappelijke, technologische en marktspecifieke doorbraken. Daarom ook  bouwen we aan een solide samenwerkingssfeer binnenin R&D en binnen Tereos. Vandaag heeft de  Europese R&D Departmental  bijeenkomst het doel om die samenwerking verder te voeden door elkaar beter te leren kennen.Anne Wagner, R&D Corporate Director Tereos.

Een duidelijke visie waar we ons bij Herculean helemaal achter scharen. Zeker wanneer je, net zoals het R&D team bij Tereos, voorlopig werkzaam bent op drie verschillende locaties (Aalst, Moussy-Le-Vieux en Marckolsheim), een aanzienlijk aantal nieuwe collega’s aan boord zijn gekomen en de taalbarrière al eens de kop durft opsteken.

IMG_20181206_163817

Met die informatie in het achterhoofd, gingen we aan de slag en werkten we het Tereos Innovation Games concept uit.  ’s Morgens, in Hotel Oceania (Parijs), stond een strategische uiteenzetting gepland voor het voltallige team. Tegen de middag  stond de lunch klaar en ging het fun-gedeelte van de dag vrijwel meteen van start.

De interactieve quiz, met Tereos-gerelateerde vragen en doe-opdrachten, was ideaal om het ijs te breken. Waar we eerst vooral hongerige gezichten zagen, werden dat al gauw echte competitiebeesten. Of wat had je anders verwacht als je (wat ons betreft) ’s werelds beste suikerspecialisten blind cola laat proeven?

Zodra de interactieve quiz ten einde liep, verhuisde alles en iedereen naar de Campus Tereos Europe in Moussy-Le-Vieux bij Parijs. Daar stond het actievere gedeelte van de dag gepland. Het programma was tot de nok gevuld -en dat wisten de deelnemers op voorhand al dankzij de eigen eventwebsite.

websitetereos

Vier ludieke uitdagingen stonden hen op te wachten na een korte maar krachtige opwarming. En die bleken ideaal om de taalbarrière helemaal te overbruggen Al ging het hem niet echt om technische skills en hoge scores, maar veeleer om de fun en connecteren met elkaar. De Herculeaanse Rendier Race is daar misschien nog het beste voorbeeld van, afgaande op het aantal schaterlachende collega’s.

Tussen de actieve uitdagingen door, gingen de teams trouwens samen aan de slag om een aantal pittige en minder pittige breinbrekers op te lossen. Elk correct antwoord leverde hen een aantal puzzelstukken op. Het resultaat? Een prachtige Tereos puzzel, waar iedereen aan samenwerkte.

Het mag gezegd worden: ook voor ons was het een geweldige ervaring om zoveel medewerkers met elkaar te zien connecteren, ondanks de taalbarrières, verschillende werkplekken en al die nieuwelingen.

Of ze dat zelf ook zo ervaren hebben ? Nooit eerder heb ik een event gehad met zoveel positieve feedback, zowel wat betreft fungehalte als building team spirit! kregen we achteraf te horen. Daar doen we het voor. Merci Tereos en tot de volgende!

TereosPuzzel