image/svg+xml
Arena

TimeOut artikel over de Pride Games

By:

TimeOut artikel over de Pride GamesTimeOut, het magazine van Active Company, schreef een artikel over de Pride Games die we organiseerden deze zomer. Het najaarsnummer is verkrijgbaar vanaf eind september. Hieronder het artikel van auteur Pieter Van Bocxlaer:

De eerste editie van de Pride Games was een ongelofelijk succes!

Eén van de meest opvallende nieuwkomers op de elfde editie van Antwerp Pride was ongetwijfeld de “Pride Games”, een gloednieuw evenement op vrijdag 11 augustus met veel enthousiasme werd onthaald op een overvol Theaterplein. Meer dan 100 deelnemers verdeeld over 21 teams namen deel en zetten het Pride weekend op een actieve en ludieke manier in.

Herculean, holebi-sportvereninging Active Company, WIJ (dames) en “Roof of Love” sloegen tijdens Antwerp Pride 2018 voor het eerst de handen in elkaar om een gloednieuw belevingsconcept te lanceren voor al wie de Pride community een warm hart toedraagt. Iedereen was van harte welkom: Gay, lesbian, bi, transgender of straight –  het draaide slechts om één ding: Fun en en actie, samen met je vrienden.

Het doel van het spel was eenvoudig: zoveel mogelijk punten scoren en op die manier de regenboogvlag in de wacht slepen. De battles, elk in één van de regenboogkleuren, vormden de ideale mix van uithouding, durf, creativiteit, teamwork en inzicht. Zo gingen de Pride Games van start met de “Mindblower” en stonden er obstakelruns en zelfs races op mechanische pony’s op het programma: de sfeer zat er onmiddellijk goed in.

Inge Van Belle, Co-Founder bij Herculean: “Het is voor ons de eerste keer dat we onze schouders zetten onder een Pride-event, maar het is voor ons niet meer dan een logische keuze. Dit past dan ook helemaal in de filosofie van onze organisatie die instaat voor andere evenementen zoals de Hercules Trophy en de Pink Ladies Games. Inclusie door middel van bewegen, entertainment en humor is de rode draad doorheen onze projecten. Sportieve gamification opent de harten en geesten van de mensen en zorgt voor een spontane verbinding tussen de deelnemers en toeschouwers. Op die manier hoopten we een extra dosis positieve energie te kunnen toevoegen aan Antwerp Pride en daar zijn we zeker en vast in geslaagd.”

De Pride Games zijn een totaalconcept dat in de eerste plaats een fantastische beleving centraal stelt voor iedereen met een open geest. En bovendien waren het zeker niet de meest sportieve teams die prijzen in de wacht hebben gesleept, maar net die teams die het best samenwerkten en het best op elkaars sterktes inspeelden. Er waren niet alleen prijzen weggelegd voor de sterkst presterende teams, maar evengoed voor het slimste, coolste, best dressed en fairplay team. “De Juliettes” kaapten met een totaalscore van 87 punten de hoofdprijs weg, gevolgd door “De Romeo’s” en “We thought they said wine games”. Het prijs voor het coolste team ging naar “De Lokale Politie Antwerpen”.  “De Zeemeerminnen” en “Los Ninos del Parque” wonnen respectievelijk de prijzen voor het slimste team en beste fairplay. “De glitterfairy’s” maakten dan weer indruk met hun outfit en wonnen de prijs voor Best dressed team.

Na afloop van de Pride Games brak het feest helemaal los onder de Roof of Love met verschillende DJ’s en acts voorzien door Twilight café. De organisatoren lichten overigens al een tipje van de sluier op en beloofden dat de nieuwigheden op de Pride Games in 2019 nog gekker en unieker zullen zijn!