image/svg+xml
Aura

Employee engagement: een verhaal van bevlogenheid en betrokkenheid

By:

Employee engagement: een verhaal van bevlogenheid en betrokkenheid. Uit een onderzoek van Effectory voor de Global Employee Engagement Index, uitgevoerd bij 18.000 werknemers in 56 landen, blijkt dat employee engagement wereldwijd met 4 procent is toegenomen. Dit blijkt uit een artikel van PWnet.nl.

Volgens Effectory is er een duidelijk verschil tussen engagement en commitment. Engagement zien ze als synoniem van “bevlogenheid“. Hier draait het om passie. Werknemers hebben niet het gevoel dat ze aan het werk zijn, de tijd vliegt en werknemers krijgen energie van wat ze doen. Ze zijn enthousiast, geïnspireerd en trots op wat ze doen. Commitment wordt vertaald als “betrokkenheid” en gaat over de gedachte dat je op je plek bent binnen de organisatie en je kan vinden in de bedrijfsdoeleinden.

De heilige graal van personeelsmanagement blijken medewerkers te zijn die zowel bevlogenheid als betrokkenheid vertonen. Dit soort medewerkers blijken eerder schaars, zo blijkt uit het onderzoek. In Zuid-Amerika vind je ze het meest: 43 procent van de werknemers zegt betrokken én bevlogen te zijn. Daar hinkt Europa met gemiddeld 27 procent ver achterop.

Het artikel bevestigt helemaal de Herculeaanse filosofie om geëngageerde en gepassioneerde medewerkers zich goed te laten voelen, energie te geven van wat ze doen en trots te zijn op hun werk. Hierdoor hebben ze het idee dat ze zich helemaal kunnen ontplooien binnen de schoot van de organisatie, dat ze zich geapprecieerd voelen en hun waarden overeenstemmen met die van het bedrijf.

Link tussen employee engagement en winstgevendheid?

Het onderzoek geeft aan dat engagement binnen een organisatie over het algemeen winstgevender zijn en 26 procent beter presteren. Verder zou het personeelsverloop dalen met 60 procent.

Werknemers met passie zijn productiever, meer klantgericht, zijn ambassadeurs van de organisatie en gaan zorgvuldiger om met de middelen van het bedrijf. Daarnaast is er ook minder verzuim en kijken ze minder naar carrièremogelijkheden buiten de onderneming.

Zoek je hulp om je employee engagement te verbeteren?

Herculean biedt tal van mogelijkheden om het employee engagement  binnen je organisatie spectaculair te verbeteren: