image/svg+xml
Herculean Alliance

Straffe M: Rolmodellen van onze tienerdochters

By:

Straffe M: Rolmodellen van onze tienerdochters. Waar is de tijd van de Madonna posters? Toegegeven, we kennen de rolmodellen van onze tienerdochters amper. Terwijl hun impact nauwelijks overschat kan worden. Maar al te vaak maken ze het onderwerp uit van de “Mijn idool” spreekbeurten, ook op de lagere school. Tijd om daar verandering in te brengen!

Voor wie wilt inspelen over de laatste lifehacks en DIY’s van de tienerdochter zonder gefronste wenkbrauwen of “de look” te krijgen: hieronder geven we de top 5 van de bekendste vrouwelijke cybercelebs.

Waarschijnlijk krijg je hiermee een minachtend “hoooope” te horen, maar misschien zijn ze stiekem wel blij dat je kan meepraten.

 1. Lele Pons (22 jaar): Lele is Amerikaanse YouTuber van Venezolaanse afkomst en model, actrie, Vine queen. Haar YouTube kanaal heeft meer dan 10 miljoen subscribers en telt intussen zo’n miljard video views heeft  Ze post voornamelijk video’s vol grappige verhalen, parodieën en inspirerende talks. 1014914_v9_ba
 2. Hannah Stocking (26 jaar): Beauty en brains. Het Amerikaanse model uit Oregon is de sketch-koningin op YouTube en heeft bijna 3,4 miljoen abonnees. Op Instagram scoort ze trouwens ook niet slecht, met ruim 8,8 miljoen volgers. Los van humor en een goed uiterlijk, heeft ze ook een diploma in biologie en chemie. Leuk weetje: Lele en Hannah zijn trouwens vriendinnen geworden en namen al heel wat video’s samen op, met klinkende namen zoals “Spying on your Boyfriend” , “Are we Frenemies” of “So you think you can’t dance”  .
  hannahstocking
 3. Dichter bij huis, is MeisjeDjamila uit Nederland (26 jaar). Djamila is een Nederlandse vlogger, zangeres en filmactrice (Misfit, 2017). Haar YouTube-kanaal MeisjeDjamila (600.000 abonnees) maakte van haar de bekendste Nederlandstalige vrouwelijke YouTuber. Weten waar je dochter bepaalde uitdrukkingen vandaan haalt: Lifehacks, liedjes en grappige video’s zoals “De Meest Ongemakkelijke situaties op school”, “Boys vs Girls: Ochtendroutine“?
  meisjedjamila-image
 4. Azra Bajrami (27 jaar) oftewel “Azzyland” (Azzy voor de vrienden) is een bekende Canadese YouTuber en gamer die jonge meisjes op een positieve manier wilt inspireren en motiveren. Haar video over pesten “Bullies who got what they deserved” kreeg zo’n 2,9 miljoen views. Ze heeft momenteel een relatie met bekende Nederlandse YouTuber Jordi Van Den Bussche aka Kwebbelkop. Ze heeft niet minder dan 4,9 miljoen abonnees op haar YouTube kanaal.
  azzyland
 5. VeraCamilla (leeftijd onbekend): en jawel, opnieuw een Nederlandse (waar blijven de Belgen?). De volslanke vlogster Vera uit Den Haag is zeer populair bij jonge meisjes. Vooral omwille van haar beauty tips voor alle budgetten en life hacks. Vera is naar eigen zeggen “rode lipstick, snorrendraagster, blond met een slag, zelfspot, een harde lach, Instagram verslaafd en Facebook n00b” . Haar YouTube kanaal telt 249.000 fans.
  veracamilla

Ik heb hiervoor trouwens redelijk wat opzoekingswerk moeten verrichten, want dergelijke lijstjes zijn bijzonder zeldzaam. – Met dank aan mijn behulpzame dochter Julietta (11 jaar – vlogster in spe onder de naam Julietta’s Dream). #straffeM