image/svg+xml
Aura

Wellbeing als studierichting: het bestaat!

By:

Wellbeing als studierichting: het bestaat! Hallo! Ik ben Charlotte Craenen, een 19-jarige studente uit Herent. Ik studeer aan de Vives Hogeschool in Kortrijk en daar volg ik de richting “Wellbeing en Vitaliteitsmanagement” met als afstudeerrichting “Coaching”. Dat je tegenwoordig wellbeing kan studeren, is een teken aan de wand. Steeds meer bedrijven hebben nood aan een duurzaam en gebalanceerd programma.

Aangezien dit een nieuwe studierichting betreft, zijn we slechts met een 50-tal per academiejaar. Ik kan echter met trots zeggen dat dit een van de beste keuzes was tot nu toe in mijn leven. Ondanks dat mijn eigen levensstijl oorspronkelijk niet echt “Wellbeing” was, evolueren mijn interesses nu helemaal in deze richting.  Mijn droom is daarom ook om mensen te gaan coachen om zelf actiever en gezonder te leven. Ik ben ervan overtuigd dat in onze steeds sneller draaiende maatschappij er geen toekomst bestaat zonder aandacht voor welzijn.

Ik heb de kans gekregen om een 5 weken- stage te volgen in een van de zeldzame organisaties in België die wellbeing op een holistische manier benadert. Aangezien de wellbeing markt nog heel jong is, merk ik dat deze momenteel nog vrij gefragmenteerd is. Een volwaardige stageplek vinden, was dus niet evident. Net zoals Hercules Academy, vind ik dat Wellbeing niet bestaat uit één aspect, maar dat het de combinatie is van het mentale, fysieke, sociale en het voeding aspect. Het online welzijnsplatform dat Herculean haar klanten aanbiedt voor de dagelijkse opvolging van de medewerkers maakt het voor mij helemaal af.

In de komende weken krijg je van mij een heel pak artikels voorgeschoteld rond het welzijn en engagement op het werk.

Wie is Charlotte?
Ik ben een enthousiaste scoutsleidster, ik sta positief in het leven, ik geniet van de momenten met mijn familie en ik breng graag tijd door met mijn vrienden. Ik ben een harde (chaotische) werker met een concentratieprobleem maar dat weerhoudt mij niet om de dingen te doen die ik graag doe. Ik ben sociaal, ik help graag anderen en ben een luisterend oor voor diegene die dat nodig heeft. Ik probeer te genieten van ieder moment in mijn leven en ik maak graag overal het beste van. Ik hoop de geziene theorie om te zetten in de praktijk, maar ook meer te leren over de laatste trends en visie rond Wellbeing en Sportainment. Ik ben ervan overtuigd dat ik hier enorm veel zal bijleren over het bedrijf, over Wellbeing maar ook een stukje over mijzelf.

Wellbeing als studierichting: het bestaat!