image/svg+xml
Aura

Wat is jouw excuus?

By:

Wat is jouw excuus? Vind jij ook altijd een uitvlucht om niet aan sport te doen? Wij vonden een geweldig boek om jou te helpen hier verandering in te brengen. ‘Wat is jouw excuus?’ is een boek van het sympathieke duo  Greet Van Opstal (“uitvluchtenspecialist”) en Max Icardi (sportcoach). Samen zochten ze naar oplossingen voor de meest voorkomende excuses die gebruikt worden door mensen om niet te sporten. Ze leggen niet uit ‘hoe’ je moet sporten maar vooral ‘waarom’ je het moet doen.

Greet en Max gingen aankloppen bij 100 vrienden van hen. De redenen die hun vrienden gaven om niet te sporten waren de volgende: ‘Geen tijd’, ‘Gezin en vrienden’, ‘Te veel werk’, ‘Pijn en fysieke klachten’, ‘Geen zin’ en ‘Te duur’. Vast en zeker heb jij ook al één van deze excuses gebruikt om niet te sporten.

‘Geen zin’

In het hoofdstuk ‘Geen zin’ geven Greet en Max een hele waslijst aan sporten. Ze zijn ervan overtuigd dat er in de hele lijst minstens 3 sporten zijn die jou aantrekken. Ooit al gehoord van ‘Drakenbootvaren’, ‘Pennyboarden’ of ‘Voltige’? Hun tip: probeer nieuwe dingen tot je een sport vindt waar je je goed bij voelt en plezier aan beleeft.

Vind je sporten niet gezellig? Ook daar geven ze een antwoord op. Je hoeft niet alleen te gaan sporten. Zoek een iemand waar je samen mee kan gaan sporten, zo kan je elkaar over de eindstreep trekken. Na de sportsessie kan je ook altijd samen nakaarten met een drankje erbij. Neem je deel aan een wedstrijd? Vraag vrienden en familie mee om je aan te moedigen. Dit maakt het sporten zoveel leuker.

Er zijn ook tal van manieren om jezelf te motiveren om te gaan sporten. Een beter gevoel achteraf, een trainingsbuddy niet in de steek laten of misschien eens lekker alleen zijn. Er zijn een heleboel dingen war je misschien niet aan denkt maar die motiverend werken.

Apps en sociale media kunnen je ook helpen om je aan te zetten sport te beoefenen. Er zijn tal van apps die tijdens het sporten je statistieken bijhouden of van een gewone loopsessie plots een spelletje maken. Luister je graag naar muziek? Hiervoor heb je dan tijd tijdens het sporten. Ook sociale media kunnen je helpen om aan het sporten te gaan. Meld je aan voor een sportief event, bijvoorbeeld een loopwedstrijd. Zo ziet iedereen dat je zal deelnemen, dit creëert extra groepsdruk.

Het hoofdstuk bevat verder nog tal van tips en uitleg over sporten die populair zijn, hoe je jezelf beter kan motiveren, waarom buiten sporten goed is en leuke plekjes om te gaan sporten. Veel meer tips ontdek je in hun boek.