image/svg+xml
Aura

Persoonlijkheidstype 9: de onderhandelaar

By:

Persoonlijkheidstype 9: de onderhandelaar. Je wilt aangenaam, vredevol, natuurlijk en comfortabel zijn.

Voor jou is het belangrijker om kalm te leven en -als het mogelijk is- om conflicten teperso9 vermijden. Je ziet jezelf als aanvaardend, bescheiden en ontspannen. Je hebt graag dat anderen je zien als iemand die nederig, makkelijk in de omgang en makkelijk benaderbaar is. Je ideaal imago bestaat erin dat je voldaan en harmonieus bent. Verlangend naar eenheid, harmonie en onvoorwaardelijke liefde, kom je overeen met het merendeel van de mensen die je ontmoet. Attent en zachtaardig als je bent, heb je een aangeboren bekwaamheid om mensen comfortabel en op hun gemak te laten voelen.

Je wil niet betrokken zijn bij conflicten en je vermijd het liever om een reactie te geven onder druk. Zelf-vergetend zijn ligt in je natuur, je onderdrukt jouw woede en je negeert je behoeften om zo het oncomfortabele aspect van conflicten te vermijden. Dit is vaak het sterk en stil type, je hebt de kracht van het geduld aan jouw zijde evenals weerstand en volharding. Je ziet jezelf als iemand met veel uithoudingsvermogen en je bent trots op je capaciteit om geduldig en doorzettend te zijn.

Je grootste angsten zijn neergehaald worden, uitgesloten worden of vergeten worden door anderen. Je hebt eenvoud, vrede en harmonie nodig, net zo goed als het gevoel geapprecieerd te worden. Omdat je zeer empathisch bent, hebt je een sterke nood om te weten dat de mensen rondom jezelf ook ontspannen zijn vooraleer je jezelf kan ontspannen.

Jouw deugden zijn je aanvaarding, de rust en het vermogen om algemene waarheden te zien. Gezien je open en ontvankelijk karakter, leg je makkelijk banden met anderen. Wanneer je op jouw best bent, kan je zowel persoonlijk als algemeen met iemand verbinden. Of jouw voorkeur nu gaat naar simpel amusement of naar intellectuele bezigheiden, je bent altijd opzoek naar iets harmonieus.

Jouw Mantra

Ware liefde is actie en geen passieve aanvaarding. Om oprecht liefdevol te zijn is het onontkoombaar dat je jouw waarden definieert en een standpunt inneemt waarvan je gelooft dat het belangrijk is. En zonder rekening te houden met het conflict dat je standpunt zou kunnen veroorzaken. Besluiteloosheid en de schrik om andere mensen van streek te maken kan een struikelpunt worden in het nemen van de juiste keuze. Denk er dus aan dat geen beslissing nemen, ook een beslissing met gevolgen is! Voorkomen is beter dan genezen.