image/svg+xml
Aura

Persoonlijkheidstype 6: de loyalist

By:

Persoonlijkheidstype 6: de loyalist. Je wilt veilig en zeker zijn, om er bij te horen en er bij te passen.

Wat nog belangrijker is, is dat je zekerheid en veiligheid wilt hebben. Je gelooft bijgevolgperso6 in een vertrouwde autoriteit, geloofssysteem of traditie. Je ziet jezelf als iemand die trouw, vriendelijk, conservatief en voorzichtig is. Je zou graag gezien worden door anderen als iemand die loyaal, toegewijd en betrouwbaar is. Jouw geïdealiseerd zelfbeeld is dat je ondersteunend bent en dat je jouw plichten goed uitvoert.

Afhangend van de situatie, kan je vriendelijk en uitgaand zijn of juist terughoudend en sceptisch. Een ‘goeie soldaat’, die de rol van vriend, loyaal familielid of vertrouwd medewerker hoog in het vaandel draagt. Je bent aangetrokken tot mensen die sterk, beschermend en/of prestigieus zijn. Je zoekt naar vertrouwde en betrouwbare autoriteiten en bondgenoten.

Je bent nieuwsgierig, sceptisch en twijfelend van aard. Omdat je bang bent om onvoorbereid te zijn, repeteer je vaak in je gedachten wat je zou kunnen zeggen of doen in die specifieke situaties. Fantasierijk en visueel sterk, zo zie je vaak wat er zou kunnen fout gaan.

Jouw grootste troeven zijn je capaciteiten om de waarheid te achterhalen en het herkennen en uitdagen van slechte autoriteiten. Loyaal en toegewijd als je bent, versta je de waarde van opofferingen maken voor de groep. Ook ben je bereid om de regels op te dragen om zo de veiligheid te kunnen garanderen voor iedereen. Je gelooft dat als iedereen de regels zou volgen en samenwerkt, de wereld een veiligere plek zou zijn. Een held in hart en nieren, ben je in staat om grote daden van loyaliteit en moed te verwezenlijken.

Jouw mantra

Als je leert om te ontspannen en jezelf te vertrouwen, dan zal je angst vaak veranderen in opwinding en moed. Vergeet niet dat mensen veel vaker lijken op elkaar dan dat ze van elkaar verschillen. Omarm het nieuwe en onbekende als een opportuniteit om te herinneren wat je al wist en vertrouwde. In plaats van diegenen die anderen beschermen en redden te idealiseren, probeer je best om je neiging om te aarzelen en te twijfelen te overkomen en zelf actie te ondernemen.