image/svg+xml
Aura

Persoonlijkheidstype 5: De denker

By:

Persoonlijkheidstype 5: De denker. Je wilt intelligent, geïnformeerd en opmerkzaam zijn.

Meer nog, wil je zelfvoorzienend zijn en wil je niet verwikkeld raken in verplichtingen. perso5Je ziet jezelf als intellectueel, kalm en onderzoekend. Je wilt dat andere je zien als rationeel, logisch en geschoold. Je ideale beeld is dat je attent en wijs bent.

Van nature ben je gesteld op je privacy en nogal gereserveerd. Je houdt ervan om onzichtbaar te zijn tot het moment waarop je klaar bent om jezelf te tonen. Je hebt de neiging om aan de zijlijn te blijven staan en de wereld te leren kennen met je brein. Je verkiest om de rol te spelen van een afstandelijke waarnemer en onderzoeker. Over het algemeen zie je de wereld als opdringerig, overweldigend en chaotisch – hij is te veeleisend en je krijgt te weinig terug.

Wanneer je het aan durft om uit je comfort zone van een gestructureerde en theoretische wereld te stappen, kan je een perfecte leider zijn of een goede aanwinst voor elke groep. Dat ligt in de eerste plaats aan je uitstekende kennis.

Je grootste sterktes zijn je objectiviteit, instinct en diepgaand inzicht dat niet verstoord wordt door emoties. Je hebt een aangeboren gave om informatie in te winnen en systemen te creëren, om data te schatten naar waarde en het te categoriseren op een duidelijke en consistente manier.

Jouw mantra

Hoe jij de wereld ziet, is een louter mentale constructie en niet de werkelijkheid. Om een dieper begrip te kunnen realiseren, is het bovendien belangrijk om ook gevoelens mee in te calculeren. Over het algemeen geloof je dat er altijd meer geleerd, gesnapt en begrepen kan worden. Beseffen wanneer je genoeg weet om een beslissing te nemen, kan je echter erg van pas komen.