image/svg+xml
Aura

Persoonlijkheidstype 1: de perfectionist

By:

Persoonlijkheidstype 1: de perfectionist. Je wilt accuraat, nauwgezet, eerlijk en objectief zijn.

Nog belangrijker voor jou is dat je gerespecteerd wilt worden, je wilt doen wat juist is en perso1toepasselijk is volgens jou. Je ziet jezelf als rationeel, ordelijk en principieel. Je wilt dat anderen je zien als betrouwbaar, verantwoordelijk en ethisch.

Je hecht belang aan integriteit, objectiviteit en eerlijkheid boven alles. Je hoopt dat je dit beeld krijgt door hard te werken, het protocol op te volgen en trouw te blijven aan je eigen idealen. Je voelt je trots door dingen goed te doen en uitblinken in jouw werk vind je het leukst. Het is geen verrassing dat je oog voor detail hebt. Om te kunnen uitblinken, doe je alles volgens het boekje en wil je weten wat gepast is en wat niet.

Je herinnert jezelf constant en bijna automatisch aan wat je kan doen en wat niet. Je kan soms overkomen als iemand die kritiek levert en veroordelend is, omdat je van anderen verwacht dat ze dezelfde regels respecteren als jij. Dat is trouwens niet zo hard als het klinkt: je wilt gewoon voorkomen dat mensen fouten maken. Een onderwijzer in het hart, je wil altijd helpen om anderen te verbeteren.

Je wilt vermijden onverantwoordelijk te zijn en je hebt een afkeer voor het nemen van grote risico’s. Je vindt dat het tonen van woede een verlies van controle is, dus je houdt het voor jezelf wanneer je je stoort aan het gedrag van een ander.

Jouw mantra

Absolute perfectie is alomtegenwoordig en er is niets dat beter kan of verbetering nodig heeft vanuit het perspectief van het grotere geheel.