Gezond: Koekjes met Banaan en Chocolade. Deze gezonde havermoutkoekjes bezorgen je een perfecte energieboost. Je kan ze meenemen naar het werk, of kan ze eten voor je begint aan je work-out, wandeling of yogasessie. Het recept leenden we van Claudia Van Avermaet van Power Loft.
We gebruiken dit recept vaak in de Hercules Academy ontbijt workshops omdat ze makkelijk te maken zijn, ook als je het druk hebt. En ze zijn ook populair bij de kinderen. Je kan de koekjes verschillende dagen bewaren in een afgesloten koekentrommel.
Probeer gerust zelf eens en laat ons weten wat je de gezonde koekjes met banaan en chocolade vond!
INGREDIENTEN
- 100 gram havermout
- 2 rijpe bananen
- 2 el kokosrasp
- 25 gr kokosolie
- 1 el honing
- 50 gr stukjes pure chocolade*
BEREIDING
- Verwarm je oven op 180°C.
- Pureer de bananen. Meng er de havermout, de kokosrasp, kokosolie en de honing onder of doe het in de blender. Doe er de stukjes chocolade bij en maak hoopjes met een lepel.
- Plaats de koekjes op bakpapier op de bakplaat.
- Zet 15-20 min. in de oven op 180°C.
Laat even afkoelen en nu genieten maar!
*Toch niet zo’n chocoladefan? Vervang dan de chocolade door noten of rozijnen.