image/svg+xml
Aura

MBTI: ENTJ Persoonlijkheid

By:

Algemeen:
MBTI: ENTJ Persoonlijkheid. ENTJ’s zijn rechtuit, uitdagend en vastberaden. Het zijn dan ook echte leiders. Ze zijn strategisch ingesteld en stellen veel vragen. ENTJ’s zien gemakkelijk het grote geheel en gaan strategisch nadenken over de toekomst. Ze zijn in staat om mensen en middelen efficiënt te gaan inzetten om zo langetermijndoelen te bereiken. Ze voelen hun comfortabel om een sterk leiderschapsrol in te nemen. ENTJ’s zijn objectieve, eerlijke stimulerende mensen. Denk hierbij maar aan George Clooney.

ENTJ op het werk: 

ENTJ’s werken het best in een snelgroeiende en competitieve werkomgeving waarin het bereiken van hun doelen beloond wordt en waar ze steeds voor nieuwe uitdagingen staan. Ze genieten ervan om complexe problemen op te lossen. De leiding nemen is voor de ENTJ vanzelfsprekend. Daarnaast is hij ook een ster in het handelen van crisissituaties. ENTJ’s worden vooral aangetrokken door leiderschap -en management functies.

Werkpunten voor ENTJ:

Wanneer de ENTJ zijn competenties niet kan inzetten wordt hij overdreven, onpersoonlijk en kritisch. Ze moeten ervoor zorgen dat ze niet te opdringerig worden en dat ze blijven luisteren naar anderen. De ENTJ moet opletten dat hij de lat voor zichzelf, maar ook voor anderen niet te hoog legt. Daarnaast moet hij oppassen dat hij de bijdragen van anderen niet achterwegen laat liggen.

Hier kan je meer lezen over ENTJ.