image/svg+xml
Aura

MBTI: ESTJ Persoonlijkheid

By:

Algemeen: Afbeeldingsresultaat voor estj

MBTI: ESTJ Persoonlijkheid. De ESTJ is praktisch, realistisch, zakelijk, efficiënt en dragen een groot verantwoordelijkheidsgevoel. De ESTJ’s stimuleren hunzelf om hun doel te bereiken en regelen de mensen en middelen die ze hiervoor nodig hebben. Net zoals Emma Watson zijn ze assertief maar kunnen ze ook logisch en realistisch zijn. De ESTJ houdt van resultaat en dit resultaat wilt hij het liefst zo snel mogelijk kunnen zien. Ze hebben een groot netwerk en hechten veel waarde aan kundigheid.

ESTJ op het werk:

De ESTJ’s hebben op het werk graag duidelijke doelen en deadlines en analyseren op een logische manier de verschillende problemen. Ze werken het best in een stabiele omgeving waar duidelijk de rollen en verantwoordelijkheden worden gedefinieerd. De ESTJ heeft op het werk graag alles in orde en werkt dus ook planmatig en gestructureerd. Hij geeft de voorkeur aan standaardoplossingen en heeft behoefte aan controle. De geschikte sectoren zijn dienstverlening, bedrijfsleven en techniek.

Afbeeldingsresultaat voor estj

Werkpunten voor ESTJ:

Omdat de ESTJ zo gefocust is op het behalen van zijn doelen kunnen ze al snel de ideeën en de gevoelens van anderen vergeten. Ze moeten ervoor zorgen dat ze niet te rechtlijnig overkomen bij anderen. De ESTJ heeft moeilijkheden met intensief persoonlijk contact. Dit is iets waar hij aan moet werken. De ESTJ verzamelt vaak te weinig informatie voor ze tot actie overgaan. Let er dus op dat je nieuwe kansen, die niet in je plan staan, niet mist!

Je kan hier meer te weten komen over ESTJ.