image/svg+xml
Aura

MBTI: ESFJ Persoonlijkheid

By:

Algemeen:Afbeeldingsresultaat voor esfj

MBTI: ESFJ Persoonlijkheid. De ESFJ is zeer hartelijk, spraakzaam, geliefd en gewetensvol. Het zijn sociale en extraverte mensen die begrijpen wat andere mensen nodig hebben. Ze worden enorm geapprecieerd door andere omwille van de warmte, loyaliteit en dankbaarheid die ze uitstralen. De ESFJ streeft naar harmonie in zijn omgeving en is vastbesloten om daar zelf een bijdrage aan te leveren. Net zoals Sarah Jessica Parker zijn de ESFJ’s erg populair. De ESFJ haalt energie uit het omgaan met anderen en zijn dan ook oprecht geïnteresseerd in de ander. Hij verzamelt feiten om beslissingen te kunnen nemen en zetten graag effectieve procedures op. ESFJ worden graag gewaardeerd om wie ze zijn en voor wat ze bijdragen.

ESFJ op het werk:

De ESFJ werkt het beste met aanmoedigingen en lofbetuigingen. Ze komen het best tot hun recht in een werkomgeving waar een familiale sfeer hangt met vriendelijke mensen die om elkaar geven. Ze genieten ervan om nauw samen te werken met collega’s en klanten en de waarde van een product, dienst of project te communiceren. De ESFJ houdt van praktisch, duidelijk omschreven, relatief kort klussen waar andere mensen baat bij hebben. Daarnaast houdt hij er ook van om dingen te regelen en te organiseren en hij is goed in het bedenken van realistische oplossingen. ESFJ’s komen het beste tot bloei in gestructureerde, harmonieuze organisaties zoals in de gezondheidszorg, bedrijfsleven, onderwijs en dienstverlening.

Werkpunten voor de ESFJ:

De ESFJ heeft moeilijkheden om zijn grenzen te stellen, problemen te onderkennen en kritiek te ontvangen. Geregeld om feedback vragen kan hem hierbij helpen. Ze twijfelen heel vaak aan hunzelf en nemen vaak beslissingen op basis van wat ze denken dat anderen willen. Meer aan jezelf denken mag al eens ESFJ! Let er ook op als ESFJ dat je niet te veel gaat accepteren en niet te veel je dienstbaar gaat opstellen.

Indien je meer wilt weten over ESFJ kan dat hier.