image/svg+xml
Aura

MBTI: ISTP Persoonlijkheid

By:

ISTP in het Algemeen: 

MBTI: ISTP Persoonlijkheid. ISTP’ers zijn analytisch, praktisch, realistisch, logisch en flexibel. Ze genieten ervan om te leren door vaardigheden geduldig toe te passen. De ISTP’er observeert en analyseert rustig en in stilte. Hij zal op onverwachte momenten met een grapje of een slimme oplossing uit de hoek komen. De ISTP is enorm nieuwsgierig van aard. Hij wil graag weten hoe dingen werken, zowel mechanisch als abstract. Met het logische aspect dat de ISTP’er bezit, komt hij gemakkelijk tot de kern van een probleem en daarmee ook tot een oplossing. Tom Cruise is het perfecte voorbeeld van een ISTP’er.

ISTP’ers op het werk:

De ISTP’er zal zijn werkgever altijd het beste geven van wat hij in zich heeft. Ze vinden het leuk om problemen te analyseren en te reageren op een crisis. Ze werken het liefst zelfstandig en geven de voorkeur aan analytisch of praktisch werk. Ondanks dat hij op deze manier te werk gaat, kan hij enorm goed om met veranderende situaties. Hij is in staat om in zijn werk snel de oorzaak van een probleem te vinden en deze ook op te Afbeeldingsresultaat voor chirurglossen. De ISTP werkt graag ook met zijn handen in plaats van enkel zijn hoofd. Gepaste beroepen voor een ISTP’er zijn dan ook chirurg, techniek en landbouw.

Werkpunten voor een ISTP’er: 

Het kan al eens gebeuren dat de ISTP’er zijn focus te veel legt op de zaken die moeten gebeuren waardoor ze gemakkelijk het geheel verliezen. Ze vinden het vaak ook lastig om een project af te maken in samenwerking met anderen. Ze moeten opletten dat ze de emotionele waarden van behoeften van anderen niet uit het oog verliezen. Let op dat je in stresssituaties je emoties kunt stabiliseren.

Wil je meer weten over ISTP? Lees het hier.