image/svg+xml
Aura

MBTI: INTJ Persoonlijkheid

By:

INTJ Algemeen:

MBTI: INTJ Persoonlijkheid. Net zoals Michelle Obama hebben INTJ’ers originele ideeën en een grote gedrevenheid voor hun eigen einddoelen en ideeën. INTJ’s zijn in staat om een aansprekende langetermijnvisie te ontwikkelen en innovatieve oplossingen voor complexe problemen te bedenken. Ze zijn enorm strategisch, conceptueel, onafhankelijk, veeleisend en bedachtzaam. De INTJ is origineel van geest en heeft een goede drive om zijn doelen te bereiken.

Afbeeldingsresultaat voor Michelle Obama

INTJ’s op het werk:

De INTJ kan helemaal perfect tot uiting komen in zijn werk wanneer hij zich onafhankelijk kan bewegen en zijn eigen competenties kan inzetten. Ze worden graag intellectueel uitgedaagd en werken het liefst in een besluitvaardige en doelgerichte omgeving. De INTJ’er is een echte doorzetter waardoor de werkgever kan verwachten dat het resultaat van hoge kwaliteit zal zijn. Bijpassende sectoren zijn overheid, wetenschap, bedrijfsleven, dienstverlening en technologie. Dit zijn beroepen waar de INTJ professioneel tot bloei kan komen in gestructureerde, op kennis gerichte organisaties, waarin hij zelfstandig kan opereren.

Werkpunten voor de INTJ:

Ondanks dat de INTJ enorm rustig, vastbesloten en zelfzeker lijkt, heeft hij het vaak moeilijk om deel te nemen aan een sociale conversatie. Omdat de INTJ’er zo gefocust is op zijn taken, kan hij heel kil en afstandelijk overkomen. Ze moeten oppassen dat ze niet de bijdrage van anderen vergeten te herkennen en te waarderen.

Je kan hier meer lezen over INTJ.