image/svg+xml
Aura

MBTI: ESTP Persoonlijkheid

By:

Algemeen:

MBTI: ESTP Persoonlijkheid. Net zoals Madonna is ESTP enthousiast, extravert en opmerkzaam maar ook logisch en analytisch. Ze zijn enorm goed in anderen te motiveren. Dit doen ze door leven in de brouwerij te bouwen. Het zijn sociale, spontane pleziermakers. Ze genieten van alles wat er rondom hun gebeurt en houden van wat actie in hun leven. Ze houden van technische zaken. Problemen kunnen ze snel oplossen op basis van hun gezond verstand en ervaringen. Het liefst van al brengt de ESTP tijd door met zijn vrienden.

ESTP op het werk:

Voor de ESTP is het pas echt een uitdaging op het werk wanneer ze risico’s kunnen nemen, een crisis kunnen bezweren of een brandje kunnen blussen. De ESTP komt het best tot zijn recht in een werkomgeving met actieve en taakgerichte mensen die gericht zijn op het project en die direct in omvang zijn. Dit type is gericht op actie op het werk, ze hebben geen moeite met improviseren en presteren enorm goed onder druk. Natuurlijke vaardigheden van de ESTP zijn dan ook onderhandelen, netwerken en inspelen op vergaderingen. De ESTP is vaak te vinden in de landbouw, beveiliging, productie en marketing.

Afbeeldingsresultaat voor netwerken

Werkpunten ESTP:

Ondanks dat de ESTP echte werkpaarden zijn, hebben ze heel wat moeite met hun tijd te managen. De ESTP moet oppassen dat hij zijn interesses niet gaat verliezen in lange en complexe projecten. Daarnaast hebben ze heel wat moeilijkheden om relaties onder de loep te nemen en te bespreken. Probeer af en toe toch eens over je gevoelens te praten ESTP! Let ook op dat je in stresssituaties niet alles te persoonlijk neemt.

Wil je meer weten over ESTP? Lees het hier.