image/svg+xml
Aura

MBTI: ESFP Persoonlijkheid

By:

Algemeen ESFP:Afbeeldingsresultaat voor nothing great was ever achieved without enthusiasm

MBTI: ESFP Persoonlijkheid. Net zoals Lady Gaga is de ESFP een echte entertainer. De ESFP is vriendelijk, hartelijk, tolerant maar vooral een echte levensgenieter. Ze zijn pas echt volledig hunzelf wanneer ze omringd zijn door anderen. Ze genieten ervan om samen te werken met andere mensen en samen nieuwe ervaringen op te doen. Het zijn echte sociale pleziermakers. De spontaniteit, het enthousiasme en de uitbundigheid van de ESFP is dus absoluut onmisbaar op een feestje.

ESFP op het werk:

Voor een werkgever is een ESFP op de werkvloer absoluut onmisbaar. De ESFP creëert namelijk altijd een goede sfeer en teamspirit. Ze maken het werken voor anderen leuk. Netwerken en verkopen behoren tot de natuurlijke talenten van de ESFP. Het werk van de ESFP moet vooral heel wat actie bevatten, anders geraken ze het snel beu. De ESFP is een ster in het behalen van kortetermijnresultaten. Ze zijn vaak aangetrokken tot een carrière waar hun natuurlijke extraverte houding en hun aandacht voor anderen van past komt. Geschikte sectoren voor de ESFP is de gezondheidszorg, onderwijs, media, entertainment en dienstverlening.

Werkpunten voor de ESFP:

De ESFP heeft heel veel moeite met op tijd zijn deadline te halen. Daarnaast maken ze vaak niet af waar ze mee bezig waren. Ze hebben voortdurend nood aan vernieuwing. De ESFP moet oppassen dat hij niet te gemakkelijk afgeleid wordt. Ze moeten er ook voor zorgen dat ze complexe en dubbelzinnige situaties of mensen niet te hard gaan vermijden. In stresssituaties ziet de ESFP alleen de negatieve kant van zaken, ze denken dan in globale en simplistische oplossingen en geven een negatieve voorstelling van zaken. Dit is echt een groot werkpunt voor de ESFP!

Indien je meer wilt weten over de ESFP kan dat hier.