image/svg+xml
Herculean Alliance

Eerste fase kapitaalsverhoging afgerond en nieuwe voorzitter

By:

Eerste fase kapitaalsverhoging afgerond en nieuwe voorzitter. Herculean, de coöperatieve holding achter Hercules Trophy, Hercules Academy en Hercules Projects, heeft de eerste fase van zijn kapitaalronde succesvol afgerond en benoemt een nieuwe voorzitter. Stichter Yves Vekemans blijft CEO. Op deze manier blijft het bedrijf in Belgische handen, wordt de corporate governance verder verbeterd en werd de financiële basis versterkt om de internationale uitrol van de Hercules Trophy format te versnellen via het IT platform.

Begin 2017 kondigde Herculean aan dat het een nieuwe kapitaalronde zou starten. Eén van de uitgestippelde pistes daarbij was Equity Crowdfunding. Deze campagne bracht op enkele maanden tijd meer dan 600.000 euro op. Daarvan werd zo’n 10% vertegenwoordigd door equity crowdfunding met 120 kleinere beleggers. Daarnaast koos Herculean voor een investeringskrediet met de steun van het Waarborgfonds.

De volgende stap is om andere investeerders aan boord te halen voor een kapitaal van tussen de 500.000 en 1 miljoen euro. Hiermee wilt Herculean de verdere internationale groei versnellen. Technologie speelt hierbij een cruciale rol. Dankzij het unieke IT platform kan deze schaalvergroting immers gerealiseerd worden. 282H4

Nu de eerste fase kapitaalsverhoging afgerond is en nieuwe voorzitter bekent wordt. De stichters van Herculean, Yves Vekemans en Inge van Belle, staan het voorzitterschap af aan Roger Malevé, CTO/CIO bij Nationale Loterij en voorzitter bij de coöperatieve Captains of Cycling, dat de WT wielerploeg  Lotto Soudal in huis heeft.

Yves Vekemans: “Roger Malevé is voor ons de geknipte persoon om onze Raad van Bestuur te leiden, vanwege zijn feeling met coöperatieve als vennootschapsvorm, zijn ervaring  in de sportwereld en zijn jarenlange ervaring in de financiële, technologische en businesswereld. Hij treedt ook toe tot onze Raad van Advies.

Roger Malevé: “Ik volg de avonturen van Yves en Inge al lang en heb zelf nog deelgenomen aan één van de eerste Hercules Trophy’s. De professionalisering die 5 jaar geleden werd ingezet is opmerkelijk. Toen ze me vroegen om voorzitter te worden, heb ik niet getwijfeld. Ik zie een enorm potentieel in dit authentieke verhaal waarin gedreven ondernemers en een sterk team een uniek platform internationaliseren met de steun van krachtige aandeelhouders. De coöperatieve, een dame uit het interbellum die zich heeft heruitgevonden, is hiervoor de meest geschikte vennootschapsvorm. Zo kan de spirit die Hercules Trophy heeft gecreëerd worden doorgetrokken van zijn fans naar zijn aandeelhouders en fans.” 

roger maleveInge Van Belle: “Ik heb het geluk gehad om in het begin van mijn carrière Roger verschillende jaren als mentor te krijgen. Nu, 15 jaar later, kruisen onze paden opnieuw. Voor mijzelf is het een enorme eer om terug te mogen samenwerken met een oud-collega met zoveel business ervaring.”

Herculean was een van de eerste Belgische scale-ups om een equity crowdfunding traject te starten en heeft zich op deze manier ontpopt tot pionier die zijn ervaringen graag deelt met andere bedrijven die equity crowdfunding overwegen. Herculean heeft daarbij gebruik gemaakt van het platform MyMicroInvest.

Over Roger Malevé
Roger Malevé heeft een combinatie van ervaring zowel in overheid als in semi-overheid, als in beurs genoteerde private bedrijven. Deze ervaring werd daarenboven opgebouwd in verschillende industrieën en omgevingen. Equity finance, industrie en, last but not least, ICT services (in de laatste 15 jaar) zijn de belangrijkste domeinen waarin Roger competentie heeft verworven.

Sinds september 2011 is Roger voorzitter van de Lotto-Soudal WT wielerploeg. Naast het werven van belangrijke sponsors (o.a. Soudal) werd de Lotto-Soudal ploeg recentelijk ook onder gebracht in een CVBA Captains of Cycling, waarvoor momenteel een succesvolle crowdfunding campagne loopt.