image/svg+xml
Aura

Relax: ademoefening

By:

Relax: ademoefening. Neem af en toe eens tijd om je te ontspannen. Dit kan met simpele, kortstondige ademhalingsoefeningen. Doe dit bijvoorbeeld ‘s morgens na het ontwaken of ’s avonds voor het slapengaan. Je zult merken dat je op die manier de dag energieker begint, dieper ontspant of makkelijker inslaapt.

Oefening: zoek een rustige plek om deze zeer eenvoudige ademhalingstechnieken toe te passen. Ga liggen op een matje (bij voorkeur) of zitten op een stoel. Focus je gedurende 3 minuten enkel op je ademhaling. Adem 3 seconden in, hou 1 seconde je adem vast en adem 3 seconden uit. Houd ondertussen jouw ogen open. Leg je hand op je buik en volg je buikademhaling. Adem gedurende de hele oefening in- en uit langs de neus.

Plan deze korte sessie deze week minstens een keer per dag in. Leg aanvankelijk voor jezelf de lat niet te hoog. Zodra je meer routine hebt, kan de duur van de oefening systematisch verlengen tot 10 minuten en zelfs meer.

Ter info: Om je bij ademhalingsoefeningen te begeleiden, kan je beroep doen op de specifieke app “Paced Breathing”, die je gratis kunt downloaden.