image/svg+xml
Aura

Kracht van communicatie: 7 zinnetjes om je medewerkers te motiveren

By:

Kracht van communicatie: 7 zinnetjes om je medewerkers te motiveren. Werkgevers hebben de macht om hun werknemers supergemotiveerd te krijgen – of net niet… Heb je je ooit afgevraagd wat de beste werkgevers tegen hun werknemers zeggen om ervoor te zorgen dat ze elke dag graag naar hun werk komen? Wel, het zijn de kleine dingen die het verschil maken. Maar al te vaak schuilt de kracht in communicatie. Hieronder vind je 7 simpele, maar krachtige zinnetjes die ervoor zorgen dat je werknemers zich geapprecieerd voelen.

1. “Ik vertrouw je”

Het zijn slechts drie woorden, maar het maakt je werknemers meteen duidelijk dat je in hen gelooft. Het laat hen weten dat je erop vertrouwt dat ze hun werk goed doen. Dit simpel teken van vertrouwen doet wonderen in eender welke organisatie.

2. “Ik ben trots op je”

Het is onvoorstelbaar hoe krachtig deze woorden christmas movies thank you will ferrell elf thank GIF zijn. We zeggen het vaak tegen onze kinderen, maar ook voor je collega’s doet het wonderen. Elke dag opnieuw je beste “ik” zijn is onmogelijk zonder je geapprecieerd te voelen door je omgeving. Trots zijn op iemand is minstens even sterk als zeggen dat je iemand vertrouwt.

3. “Dankjewel”

Dit gaat verder dan het obligate beleefde danku. Dankbaarheid uitstralen is de sleutel tot het verkrijgen van vertrouwen. Af en toe eens dankjewel zeggen, via e-mail, een post-it, of gewoon face-to-face, doet al wonderen (je moet het wel menen natuurlijk).

4. “Mijn deur staat altijd voor je open”

Er is iets onmiskenbaar voldoening gevend aan het hebben van een werkgever – vooral één die het erg druk heeft – die zegt dat hij of zij steeds tijd heeft voor zijn of haar werknemers. Het zorgt ervoor dat het team zich gewaardeerd voelt op en manier die het niet kan verwoorden.

5. “Waarmee kan ik je helpen?”

Weten dat je baas om je geeft is altijd hartverwarmend, vooral wanneer het lijkt alsof ze de drukste mensen op aarde zijn. Ervoor zorgen dat je team weet dat het steeds bij je terecht kan, voor eender welk probleem, zorgt voor een sterke relatie.

6. “Het spijt me”

Zich vergissen is menselijk, dit telt zowel voor werknemers als werkgevers. Het is van ontzettend belang om fouten toe te geven. Er is niets zo ergerlijk voor medewerkers dan oversten die doen alsof ze altijd alles van de eerste keer goed doen en onfeilbaar zijn. Kwetsbaar leiderschap, weet je wel.

7. “Maak je geen zorgen”

Wanneer je werknemers weten dat je zal zorgen voor de fouten die ze maken en dat je de situatie onder controle hebt, heeft een ontzettend grote invloed op de manier waarop je team zich bij het bedrijf voelt. Stel je werknemers van tijd tot tijd gerust dat alles in orde is. Dit zorgt voor een rustgevende sfeer en een goede gemoedstoestand.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden die al onmiddellijk effect sorteren. Wil je je werknemers ten volle egageren, corporate wellbeing implementeren en ervoor zorgen dat je werknemers zich thuis voelen op de werkvloer? Contacteer ons vrijblijvend op info@herculeanalliance.com voor een boost in engagement.