image/svg+xml
Aura

Corporate wellbeing bij Cronos

By:

Corporate wellbeing bij Cronos. Elke week concentreren we ons op één van onze klanten en zoeken we uit hoe zij streven naar geluk binnen hun organisatie, hoe ze hun medewerkers gemotiveerd houden en hoe zij zich concentreren op hun corporate wellbeing. Welke acties ondernemen zij om deze doelen te bereiken? Vandaag nemen we Cronos Group onder de loep, de e-business integrator opgericht in 1991.

Met meer dan 3.500 werknemers is het Cronos’ missie om de nieuwste en meest waardevolle informatie- en communicatietechnologie voortdurend te volgen. Het is Cronos’ uitdaging om deze kennis en ervaring te kneden tot strategische oplossingen.

Cronos’ hoogste prioriteit is om een positieve werkcultuur te bevorderen. Het bedrijf is van mening dat iedereen moet doen wat hij of zij graag doet. Cronos hanteert een zeer flexibel personeelsbeleid: er worden een heleboel verschillende kansen aangeboden opdat werknemers positieve vibes ervaren in hun job en arbeidsomstandigheden zijn bespreekbaar met het management. Cronos spreekt over jobbaticals en niet over sabbaticals.

Cronos beschrijft zijn bedrijfscultuur met de volgende termen:

  • Een goede portie gezond verstand
  • Innovatie
  • Technologie
  • Ondernemerschap
  • Een open en eerlijke communicatie

Corporate wellbeing bij Cronos. Het bedrijf stimuleert zijn werknemers om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Daarom organiseert Cronos niet alleen standaardtrainingen, maar ook op maat gemaakte programma’s. Bovendien heeft het bedrijf zijn eigen ondernemersprogramma en een persoonlijk corporate wellbeing-pakket, genaamd Cronos Care.

Aanvullend biedt Cronos zijn werknemers diverse carrièrepaden aan, met nieuwe kansen en uiteenlopende mogelijkheden. Iedereen wordt op dezelfde manier behandeld, zowel de “pilaren van het bedrijf” als de “groentjes”.

Het is duidelijk dat Cronos zich richt op het verkrijgen en behouden van een positieve werksfeer. Dit doen ze onder andere door het aanbieden van een flexibel personeelsbeleid, het stimuleren van werknemers en het regelmatig deelnemen aan teambuilding-evenementen –zoals bijvoorbeeld de Hercules Trophy. Gelijkheid is dan ook één van hun belangrijkste focussen: iedereen verdient een gelijke behandeling en gelijke kansen.

Een groot aantal van de verschilende Cronosbedrijven neemt al meer dan 10 jaar deel aan de Hercules Trophy’s. Dit doen ze zowel om de moreel hoog te houden, alsook om de sfeer op de werkvloer te bevorderen.